digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uluslarası ilişkiler hakkında böyle yüzeysel düşünülmez. Mesele bir birine yardımcı olan 2 apartman komşusu meselesi değil.
Konunun hukuki, siyasi, ekonomik ve kültürel yönleri var.

Ermenistan ın işgal ettiği Karabağla uğraşan Azerbaycan Kuzey Kıbrıs ı nasıl tanır? Azerbaycan’ın Kuzey Kıbrıs ı tanıması demek işgal altındali kendi topraklarında. hukuki haklılığını azaltacak bir durum.

Böyle 3 verdik 1 aldık diye hesap yapılmaz. Ne verdin ki Azerbaycan a? Senelerdir 4 milyon arap bakıyoruz. Sen Szerbaycan için harcadıklarımızı mı hesap ediyorsun? Emin ol Azerbaycan’a yaptıklarımız Somali ye yaptıklarımızdan fazla değil.
Burada 4 milyon arap ile Azerbaycanlıları asla kıyaslamıyorum. 4 milyon araba bakana kadar 8 milyon azerbaycan vatandaşına bakmayı yeğlerim.
Alıntı
Emin ol Azerbaycan’a yaptıklarımız Somali ye yaptıklarımızdan fazla değil.
Buna katılmıyorum Azerbaycan!ı azerbaycan yapan Türkiye'dir. Yakın geçmişte biz Azerbaycan için resmi olarak savaş tarafı olduk. Ve olmaya devam ediyoruz. Bakınız böyle gider ise tekrar bir Azerbaycan ve ermeni savaşı olacak ve bu sefer daha şiddetli olacak. Biz yine Azerbaycan destekleyeceğiz ve desteklemekte zorundayız. Ben Aliyev'in kardeş ülkeyiz demesi bana saçma geliyor yukarıda saydıklarım açısından.