Merhabalar. Bir website üzerine çalışma yapıyorum. Küçük bir ilçede inşaat ve emlak firması. Ahrefs sorgulamalarında "ilçe adı satılık daire" anahtar kelimesinin aylık aranma hacmi 6800. Ayn şekilde "ilçe adı kiralık daire" anahtar kelimesinin de aranma hacmi hemen hemen aynı. sitede kategori değişikliğine gitsem, Örneğin; Esenler Satılık Daire ve Esenler Kiralık Daire şeklinde kategoriler oluştursam ve bu kategorilere de backlink çalışsam sizce mantıklı olur mu? Şuan sitede "Konut" adında tek bir kategori var. Bu ana kategori altına açsak bu sefer kategori ana url den uzaklaşacak.

Örneğin; siteadı/konut/esenler-satılık-daire şeklinde olacak.. ben direk siteadı/esenler-satılık-daire şeklinde olmasının seo açısından daha yararlı olacağını düşünüyorum. en azından uzmanların çoğu bu kullanımın daha doğru olacağını söylüyor. Sonuç olarak konut ana kategorisini kaldırsam ve direk "Esenler Satılık Daire" ve "Esenler Kiralık Daire" şeklinde 2 kategori açsam. bunları da ana menüye entegre etsem. evet menü biraz kalabalıklaşacak, belki hoş bir görüntü olmayacak ama seo açısından daha doğru bir kullanım olacağını düşünyorum.

Siz değerli üstadlarımın da görüşlerini almak isterim. Her türlü yorum ve öneriye açığım. görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım.