Araç piyasası çok hızlı yükselişten sonra durağana geçti fiyatlar çok yüksek olduğu için insanlar artık arabasını satsa dahi para koyup yeni araç alamıyor farklar çok yükseldi örneğin bir araç 1.5 milyon bir üstünü alayım dese 2 2,5 milyon neredeyse onu nakit olarak ödeyemiyor. Bankalar yüksek limitlerde kredide vermiyor o sınırı güncellemedi devlet. Yani önümüzde birde seçim var kafasına göre artık herkes ilan ekleyemeyecek sadece araç sahibi ekleyebilecek böyle bir çalışma yapıyorlar.

Bence bunların hepsini düşününce araçtan artık kar edebilmek çok mantıklı değil gibime geliyor. Yatırım tavsiyesi değil.

Uzun vadede para kazandıran araç bence arsadır. toprak yatırımı yapabilirsin anadolu yakasında bu tarz fırsat olabiliyior avrupa yakasında çatalca sonrası için değerlendirilebilir. ama anladığım kadarıyla seninki kısa vade ve orta vade bir yatırım.

Sıfır araç almak istiyorsan şuan ki para ile ortalama 1milyon tl para olması lazım ve senin paranın da şuan ki para + alacağın zamanki enflasyon ve kur farkı ile beraber %140 civarında aradaki farkı birikimin ile karşılarsın diye düşünüyorum. Kısa sürede bu şekilde kazandıracak bir hisse bana göre yatırım tavsiyesi değil büyük firmalar değil daha çok yeni atılım yapılan ismi duyulmayan firmalar son düşüşten önce enerji çok açık ara uçuyordu şuanda hangisi uçuyor kaçıyor bilmiyorum

Kısa vadede bu kadar para kazanmak risk ister tabi ki de borsa istanbul coin borsası gibi değil panik yapmazsan her düştüğünde karaları bağlamazsan zararda satacak durumda olmasan uzun vadede para kazanırsın lakin sıfır araba alır mısın bilemem. çok zıplarsan çok zıplatırlar.

Borsa küçük yatırımcının oyun oynadığı büyük yatırımcının ise oyuncakları topladığı bir yer ben kefem param ile yada çöpe atacağım para ile yatırım yapıyorum o para sıfır çekse dahi hiç umrum da olmayacak bir para geçen sene kasımdan beri zararda olduğum firma var firmaya güveniyorum eminim ki 2024 e kadar zararımı kapatacam enflasyon farkımı alacam üstüne kar alacam , alamazsam beklerim çok iyi fırsat bulursam satar oraya giderim. ama aldığım kararlar hayatımı etkilemeyeceği için rahatım.

yukarıda verdiğim hiç bir şey yatırım tavsiyesi değildir. ben böyle yapıyorum