evet yuzde 5 imar ile 5 donumden fazla ise yapilir ama elektrik su 100 metre kadar alabilirsin kuyu yada elektrik paneliyle artik idare edilebilir
Bu iyi bir seçenek gibi duruyor hocam evet. 100 metre başımdan aşar benim ya 70-80 metre kare bi ev yeter bana bol bol.
Doğru hocam, 2021'de çıktı o yasa. Pandemide bu işler patlamıştı çünkü.
5 Dönüm altındakine ev yapamazsınız. Ev, arsanın %5'ini geçemez. 5 Dönüm üstü olsa da toplam 250 m2'yi geçemez.
Anlaşıldı hocam teşekkür ederim
Size net bilgiler vereyim.
Öncelikle hangi arsaya kaç m2 yer yapılır bunu kimse bilemez , bunu belediyeden öğrenin.
Köy çevresi köy imarı olarak geçebilir ve normal arsalara göre değerleri fark edebilir. Ayrıca köy içinde olduğunda yol , su elektrik alt yapıyı devlet karşılar.
Diğer türlü durumlar değişken olur araştırmanız gerekir.
Eğer aldığınız yerde elektrik yoksa hiç bulaşmayın , suyu bir şekilde halledersiniz ama elektrik ciddi bir sıkıntı.
En önemli şey yolunuz ve elektriğinizin olması.
Su için , kuyu , sondaj , Depo gibi bir kaç seçeneğiniz var.
Elektrik de sanki güneş panelleriyle büyük bir sorun olmaktan çıkıyor gibi ama. onun için de belediyeden ruhsat vs alınıyor mu acaba?
Elektrik su verirler mi dedim?
Elektrik su verirler demedim ki, elektrik su sorun dedim. Suyu sondaj ile elektriği solar enerji ile çözebilirsin dedim. Eğer resmi olarak abonelik yapabileceği durumdaysa o zaman da en yakın direkten gelecek hat için direk, kablo vs tüm masraflar ona ait olacak dedim.
dövüşmen guzum