deSefa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sondaji sondajciya yaptirirsan cok pahali kepce ile 1 veya 2 sate actirirsim saati 600 800tl ye. Bulundugun yerde kim nasil kac metreden cikarmis sor. Maliyet hesapla. Kirici ile boru cakiyorlar. Sondajci 25bin istemisti bintl ye kepceye caktirmistim 10 metre. Ama sen borularla sebeke suyu var demissin varsa o daha iyi olur hic girme bile sebeke suyu varsa. Ha sondaj kacak su demek degil belediyeye bildir sondajina sayac takar merak etme
Bunu da bir soruşturalım hocam o halde. Kepçeyle vurduktan sonra belediyeye söylemek biraz saçma değil mi hani ben kaçak yaptım bu işi siz müsaade edin der gibi

K4HR4M4N adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısa kısa...
Arsa'ya imarda belirtilen değerlere göre yapı yapabilirsiniz.
Tarlaya konteynır tarzı yapabilirsiniz. Artık ev gibi konteynırlar var.
Arsa pahalıdır. Tarla arsaya göre ucuz olur.
Tarlaya prefabrik yapayım derseniz yakında elektrik ve su yoksa sorun yaşarsınız.
Suyu sondaj ile halletmeniz gerekir. Elektriği solar enerji ya da en yakın direkten evinize ulaşacak kadar direk, kablo vs masraflarınız olacaktır.
Şehir merkezine mümkün olduğunda yakın lokasyondan tarla alın, prefabrik ev yapın. Hem değerlenir, hem de prefabsrik bir sorunda parçalarsınız, başka yere gidersiniz.
Teşekkür ederim hocam. Bazı arkadaşlar da 5 dönüm altındaki tarlalara hiçbir şekilde ev konmuyor diyor. 3 dönüm tarlam olursa prefabrik ev koyabilir miyim dediğinize göre? vallahi hocam işin aslı elektriğin olduğu yerler çok pahalı. solar enerji sanırım 20 bin bandında maliyeti olur, ihtiyacımı da görür diye düşünüyorum. Suyu da bilmiyorum artık nasıl hallederiz