Aslında tutum karşı tarafa bağlı.
Değişen kaporta veya boya benim çok umrumda olmaz kalın macun olmadığı sürece. Ancak takıntılı veya çakal alıcılar lokal boya olsa bile burun kıvırır. Alacağın araç eski model ise boyalı olması "bence" güneş yanıklı olmasından iyidir. Hasar kaydının normali yoktur. Her hasar kaydı aracın değerinin düşmesinde rol oynar. Binici olarak alacaksan arabanın motor gücü, şanzıman sorunu veya bakımlarla alakalı kronik bir şeyi var mı bunlara baktırman önemli. Arabayı yine ekspere sok baksın ama asıl baktıracağın kişi sanayinin ustaları olsun. Fren sistemi nasıl? Piston kompresörleri nasıl? Ateşleme düzeni nasıl? Devirde tekleme durumu var mı? Attığı duman var mı? Alacağın arabanın parça durumu piyasada nasıl? Geçen askerlik arkadaşım bir heves P407 2.2 almış, contası yanık çıkmış. 1 ay conta aradı, sonra zorla buldum 1 tane. Olmasa aldığı araba yattığı gibi kalacaktı.
Hocam 2015 - 2018 Ford focus araç bakıyorum da onun parça ve arıza durumları nasıl bilginiz var mı? 850kya sorunsuz focus araç bakabilir misiniz acaba vaktiniz varsa kendi bulduklarım ile karşılaştırmak istiyorum