Merhaba
5 kişilik bir apartmanda oturuyorum. Bir çok asansör firması değiştirdik. Sonuncusu diğerlerini mumla arattı.

Her 4 ayda bir kendi aramızda dönüşümlü yöneticilik yapıyoruz. Asansörde sorun olduğu için geçen ay ki yönetici asansör firmasını arıyor. Adam hiç haber vs vermeden asansörün en önemli parçasını söküp götürüyor. Ardından 15.000 TL gibi bir rakam istiyor.

Mesele para değil. Adam kimseye haber vermeden apartmana ait olan parçayı götüremez. Tamir masrafını ortalama olarak söyler ve binadakiler izin verirse gidip yaptırıp gelir ve takar normal şartlarda.

Her neyse aradan baya süre geçti adam sürekli ürün fabrika da ödemeyi yapın getirelim vs demeye başladı. Bizde 15.000 tl çok yüksek fabrika ile görüşelim fatura vs gösterin dedik hep olumsuz. En son polise gittik tabi klasik olarak ilgilenmediler Adamı başka apartmana çağırdık. Poliside çağırıp karakola gittik. Başka apartmanlara da aynılarını yapmışlar. Önce bu apartmana çağırdığımız adam bizim için bunlar bana suikast yaptı. Hakaret ettiler vs dedi. Sonra diğer ortağı(kardeşi) avukatla geldi. Avukatta bunların komşusu. Adam tabi meseleyi anladı. Ve bunlara davacı olurlarsa iş uzar hapse kadar gider mesele parçayı ver işi kapat dedi. Uzun uğraş sonrası önce fabrikada para yatırmadan alamayız dediği parçayı 1 saat sürmeden gitti ve getirdi konuyu kapattık.

Karakterli olmak zor mesele...

Ayrıca PTT'ye işe başladım. Bu salak mesele yüzünden arka plastik tamponu sürttüm. Bir anlık telefon görüşmesi yüzünden. Bakalım Pazartesi daha maaşı almadan ne kadar kesecekler göreceğiz.

Rabbim karakterli niyeti iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.