Hocam bir kişi bir çok kişi ile görüşüp döneceğim diyorsa , dönmesini beklersiniz. O kişiye göre plan yapmazsınız..
Adam 50 kişi ile konuşup birde tek tek herkese olumsuz , başkası ile anlaştım mesajı atmaz.
Ayrıca bir kişi size dönüş yapmıyorsa yüksek ihtimalle olumsuzdur zaten dönmesini beklemeniz yanlış. Dönerse ne ala , müşteriniz olur.
Bu tribiniz kime anlamış değilim
Mesela ben bir şey arıyorum 20 kişi mesaj atıyor , bakıp geçiyorum bazılarına extra soru soruyorum. Hangisi uyarsa ona yazıyorum. Gerçekten her mesaja tek tek cevap veren var mı merak ettim : )
Kişi size 2 saat soru sordu oyaladı ise durum başka ama 5-10 Dk konuşup sonra döneceğim dedi diye , adama beni oyaladı diyemezsiniz : )
Görüşmek işteş bir eylemdir. Bu nedenle ortada karşılıklı iletişim söz konusudur. İş ahlakı ve görgü kuralları nezdinde bir görüşme gerçekleştiriliyorsa olumlu/olumsuz dönüş yapılması şarttır. Gözden kaçar, unutulur ona bir şey denilmez. Ancak kasıtlı olarak böyle şeyler yapılıyorsa ne o insanla bir iş görüşmesi gerçekleştirilir, ne de bir sohbet.
Bugün sizin bayramınızı kutlayan olursa, sizde kutlarsınız. Sonra bir gün gelir, sizi aramazlar. Bir, iki, üç derken bir bakmışsınız şu cümleleri sarf etmeye başlamışsınızdır. "Artık bende bu kişiyi aramayacağım, bu sondu." Umarım vermek istediğim mesaj anlaşılmıştır. Nezaketli olmak hem size hem hayatınıza esenlik katar hocam. Bu yazdıklarım tamamen birer öneridir, uygulayıp uygulamamak kişi veya kişilere kalmıştır. İyi geceler dilerim.