bir simülasyonda yaşaya
bileceğimize inanıyorum. hatta sonradan bunun bir adının oldugunu ögrendim : simülizm =) fakat araştırmadım hiç. kendi doğrularımı kendi akıl ve hislerimle bulma taraftarı oldum hep. Hoş, kim bilir belki de onlar da simülasyonun bir parçasıdır =)
fakat bir simülasyon alternatifini, bunu tüm dini, ahlaki konulardan bağımsız olarak düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse :
Simülasyonda olmamız, ilahi dinler yalandır anlamına gelmez. Belki de bizi kendi evrenindeki şuan bilemediğimiz, belki de hiç bilemeyeceğimiz ekonomik, sosyal ya da bilimsel sebeplerden dolayı simüle eden o üstün varlık(lar), sonuçta bizim yaratıcımız oldugu için deneyi haricinde kendisine bir takım eğlenceler, veya deneyin bir parçası olarak bir amaç güderek dinleri, hatta bilimi, sanatı vs. bu simülasyona koymuş olabilir =) Yani varoluşumuz bir simülasyon olsa bile, simülistlerin yalanladıgı pek çok şey o simülasyon için de gerçek olabilir. Bu durumda dinler, en nihayetinde gerçek bir yaratıcı tarafından gönderilmiş oluyorlar biz bir simülasyon olsak bile..... Burada yaratıcıdan kasıt, bizi simüle eden ist varlıktır.
Pubg, LOL vs. bu oyunlar birer simülasyondur, fakat onun içindeki ölüm her ne kadar insan için oyun olsa da, o oyun içinde son derece gerçektir, ölürsün ve oyun biter. Oyunun içindeki herşey oyun için gerçektir, hava durumu da, deniz de, silahlar da, doğa da, araçlar da vs. oyunu bitirmek için o gerçeklere göre oynaman gerekir. Veo gerçeklere göre oynamazsan, gerçek hayatta da aslında oyunda başarısız oluyorsun. Simülasyonun amacını ve sonuçlarını bilemediğimiz için, bence simülasyona inansak dahi diğer herşeye inanmasak bile şüpheci yaklaşmalıyız.
Simülasyonda olma fikri çok ilginç ve konusmak istediğim, fikir yürütmek istediğim zevkli bir konu. Pek çok konuda hoşuma giden yorumlarından dolayı, hiç tanımasam da
@mertcangokgoz; ün fikrini merak ediyorum