Dolar'ın indirileceğine, Mehmet Şimşek'in özgür bir karar alabileceğine, doları sınırsız süre sabit tutabileceklerine, yapılan kur tahmini ve açıklamalara sakın ola sakın güvenme dostum, kur ne olacak emin ol kendileri de bilemiyorlar, sadece günü kurtarıyorlar. Hele hele düşer diyen olursa sakın ciddiye alma, en fazla bir süre sabit tutabilirler. En basitinden sadece deprem yüzünden onlarca milyar dolarlık inşaat malzemesi ithal edilmesi gerekiyor. Ülkenin içinde öyle bir para var mı? Doğalgazı bile borç ile alıyoruz, bize borç verebilecek zeki bir ülke, yatırım fonu, hedge fonu, dünya bankası vs. vs. var mı acaba? Ayrıca 2 ay kadar diyorsun, 2 gün sonra kur nerede olur kimse bilemezken imkansız bir şey soruyorsun. Trilyonlarım olsa bile dolar için ne long açarım ne short açarım, her an her şeyi yapabilirler. Birden bire faizi %25 lere arttırıp doları 2 TL düşürüp alttan toplayabilir, ertesi gün eski yerine geri getirebilirler mesela, olmadı mı? Bence sen daha açık konuş, TL tutacaksın ve dolar karşısında erimesin mi istiyorsun mesela? Ev alacaksın ama TL mevduatta tutuyorsun, kkm ye geçmeyi mi düşünüyorsun daha net olursan ona göre naçizane bir şeyler söylerdik. Ben ekonomist değilim gerçi ama bu ülkede ben ekonomistim diyenler bile %99.7 sapma ile yanılabiliyorlar, sen direk derdini söyle en iyisi