arkadaşlar ben bu sene aylar boyunca araştrdım. tabii google'da araştırınca instagram, tiktok uygulamalarda da karşınıza bir sürü reklam çıkıyor. birkaç tanesinin peşine düüşp nedir ne değildir, şikayetler nedir, yorumlar nedir baktım. çok güzel çalışan siteler var. acayip eğlenceli işler var. video izlemekten alytacı tercümesine, elektronik devre tasarımınından 3 boyutlu malzeme tasarımına kadar. kitap özeti çıkartanlar mı istersin, mobil uygulamasını test ettirmek isteyenler mi, 3d yazıcım var bana şu malzemeyi çizin bastırttacağım diyenler mi... bu işlerin paraları yurtdışında çok küçük olduğu için bizim gibi gerisini paralayıp kendisi yapmaya çalışmıor, veriyor parasını yaptırtıyor.

amaaaa.... hemen hepsi paypal kullanıyor. birkaç tane kripto ile ödeme yapan da buldum ama güvenemedim doğrusu. düzgün adam neden kripto ile para göndersin zaten dimi ya...

o sebeple arkadaşlarım, kardeşlerim, kader dostlarım... işte yurtdışına para gitmesin diye paypal'ı yasaklarsan.... vay bana işlem listelerini yollamıyorsun diye paypal'i yasaklarsan... sadece bu işlere değil milletin para kazanmak isteyenlerin de yoluna taş koymuş olursun... ama kimin umurunda ki...

bu tip işler konusunda çok hayalperest olmayın derim ben. bu coğrafya hem paranı alır, hem elindekini tüketir, hem para kazanmana engel olur, hem de adamı hasta eder...