hocam ikna edilecek kitleye ulasma ve ikna calismasi da bir reklamdir
burada reklam kavramina sanirim farkli anlamlar yukledik . reklam deyince illa akla cpc vb. bazli biryerlere reklam verme gelmesin.
hedef kitleyi ikna etmek icin önce onlara ulasmaniz lazim, o ulasmaya calistiginiz her bir çaba reklamdir. illa mali bir kaynak olmasina gerek yok, 0 ya da cok az maliyetle mail marketing de yapabilirsiniz. bilginizi gosteren makale de yazabilirsiniz, eşe dosta işinizi de anlatabilirsiniz, onlar da bir reklamdir, pazarlama cabasidir.
ben şunu demek istiyorum, isterseniz yeryüzünün en iyisi olun, siz kendinizi pazarlamadan kimse sizden haberdar olamaz baslangic noktasinda.
yani benim argumanim kendinizi duyurduktan sonrasi icin degildi, duyurmadan öncesi içindi. ornegin: @ALBAYRAKTECH; isini iyi mi yapiyor, ok. peki foruma yeni üye oldu diyelik bu vatandas, kendini reklam etmeden, yaptigi işi bize anlatmadan, forumdaki binlerce insan ne bilsin bu adam napiyor kimin nesidir. gayipten ses mi duyacagiz da arayip bulacagiz kendisini

istediği kadar iyi olsun, önce kendisini reklam etmelidir baslayabilmek icin, sonra insanlar memnun kalir, duyulur, kendi kendine viral reklam olur orasi ayri.
teşekkürler mesajiniz, ve okuduğunuz icin. sanırım şuan daha iyi ifade edebildim kendimi