Çok olan şey değersizdir doğru ekonomide bunu öğrendik fakat insanlar ilan girerken birbirlerinin araçlarının özelliklerine bakarak ilan fiyatı belirliyor.Sonrasında satılmayınca düşüşe geçiyor ama sahibinden 1 ay süre veriyor ücretsiz ilan hakkını.1 aylık süreçte ne kadar düşürebilir ki bir insan bir arabanın fiyatını.Bu sirkülasyon devam eder.Ben i20 bakıyorum 3 ay önce neyse şimdi de hemen hemen aynı fiyat.Favoriye eklediğim araçların fiyatlarında tek 1 tl düşüş yok.Tgrt haber yapmıştı yazdıklarınızı birebir.Ama düşmez bu fiyatlar kolay kolay.
Eğer modelli bir araç ile ilgileniyorsanız 2018+ yeni kabul edilebilecek*
Bu araçlarda düşüş durumu geç olacaktır.
Düşüşün başlayacağı araçlar 1990-2010 arası dizel manuel araçlar olarak düşünüyorum.
Ayriyeten bu düşüş konusunda araç markasının kullanıcı kitlesi de önemlidir.
Renault,Mercedes, BMW ticari şahıslar tarafından kullanıldığı için düşüşünün daha hızlı başlayabilecegini düşünüyorum.
Fakat örnek olması adına Toyota markasinin kullanıcı kitlesi memur olduğu için (parayı zor kazanan insanlar)
Fiyatlarda daha yavaş çekilme görülecektir.
Düşüş en düşük fiyata girilen araçlar ile gözlemlenir.
Düşüyor mu diye izlemek için Megane 2 Milenyum kasa Accent gibi araçların fiyatlarına bakabilirsiniz düşüşün bu tarz arabalar ile başlayacağını düşünüyorum.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.