mraltinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mevcut faiz politikasının kararlı şekilde sürdürülmesi ile araç ve konut piyasasında ciddi geri çekilmeler olacağı bir gerçektir.
Sarı sitede vasıta ilanları için
19 Temmuz tarihinde 720 bin ilan varken
6 Eylül itibariyle 880 bin ilan var.
Yaklaşık 50 günlük sürede %20 civarı bir vasıta artışı söz konusu.
Verilere dayanarak söylüyorum ki çok olan şey asla değerlenmez.İlan sayılarındaki artışı 48 saat aralıklarla izleyerek düzenli artış olduğunu görebilirsiniz.Son zamanlarda her 24 saatte yaklaşık 5 bin vasıta ilanında artış gözlemliyorum.
Ülkede 1,1.4M arasında başlangıç düzey elektrikli araçlara sahip olma imkanı varken 10+ yaşında teneke diyebileceğimiz arabalar kesinlikle para edemez.
Mantıklı bakmak lazım, eğer faiz politikası kararlı şekilde sürdürülür ise araç piyasası ciddi anlamda düşüş yaşayacaktır.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.kendi düşüncelerimdir.
Çok olan şey değersizdir doğru ekonomide bunu öğrendik fakat insanlar ilan girerken birbirlerinin araçlarının özelliklerine bakarak ilan fiyatı belirliyor.Sonrasında satılmayınca düşüşe geçiyor ama sahibinden 1 ay süre veriyor ücretsiz ilan hakkını.1 aylık süreçte ne kadar düşürebilir ki bir insan bir arabanın fiyatını.Bu sirkülasyon devam eder.Ben i20 bakıyorum 3 ay önce neyse şimdi de hemen hemen aynı fiyat.Favoriye eklediğim araçların fiyatlarında tek 1 tl düşüş yok.Tgrt haber yapmıştı yazdıklarınızı birebir.Ama düşmez bu fiyatlar kolay kolay.