Ben kesinlikle anne baba olabilmek için insanların sınava sokulması gerektiğini savunanlardanım. Az veya çok, her olumsuz davranışın altında ailenin direkt veya dolaylı olarak payı vardır. Bir psikolog ve baba olarak buna inanıyorum.
Aynı bunu sevdiğim kadar sevemezsem korkusuyla 2. çocuk sahibi olmaya henüz cesaret edemedim. Ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu anlatmaya çalışıyorum, herkes bu bilinçte olmalı.
Elbette insanlar bunu kötü niyetle yapmıyor, ama dediğim gibi direkt veya dolaylı yoldan çocuklarımızın hayatlarından biz sorumluyuz ve bizim izlerimiz var.
Bugünkü çocuk yetiştirme tarzıma bakıyorum, babamdan görmediklerimi göstermeye çalışıyorum. Orada bile ebeveyn etkisi halen üstümüzde devam ediyor bu yaşımıza gelmemize rağmen.
Selamlar.
Türkiye'de, belirli bir gelir düzeyine, evini, arabasını alıp, tatilini yapabilirken, çocuk yaparak ona bakacak kadar ve rahat geçimini sağlayacak kadar maddi imkana sahip kişi sayısı ortama nedir?
Ben bilmiyorum, bilgisi olan var mı bu oran hakkında? Veya tahmini olan?
Yorumlar için teşekkürler bir üstte eklediğim açıklama bu yorumlar içinde geçerlidir