Merhabalar;
Öncelikle konuyu uzun süredir açmamak için kendimi zor tutuyorum yanlışımdır diyorum fakat bugün gelinen nokta ile artık itiraz etme vaktinin, düşüncelerimi söyleme zamanının geldiğini düşünüyorum.
Bundan yaklaşık 1-2 ay önce forumda gezinirken bir kişinin konusuna denk geldim. Forumda birisi grafik tasarım için iş ilanı vermişti. Bende bu konuyu görünce konu sahibine yardımcı olmak için önerdiğim bir arkadaşı etiketleyip, kaliteli hizmet veriyor konuşabilirsiniz tarzında bir yazı yazıp önerdiğim kişiyi etiketledim. Ardından 20-30 dakika içerisinde bir mesaj geldi ve bu mesajda yorumumun silindiği, silinme nedeninin ise ticari konuda birini önermenin yasak olduğuydu. Anlamadığım şey forumun her kategorisinde insanlar birbirini senelerdir önerirken etiketlerken nasıl olurda bu bana yasak oluyor ? Ayrıca benim yorumum silindikten sonra kategori moderatörününde konuya yazmasıda ilginç geliyor. Acaba kendisi işi almak için mi yaptı bunu diye düşünmemekde elde değil.
Olay sadece bundan ibaret değil tabi ki. Bunun gibi gibi bir kaç olay daha varken en son olay bugün gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde amatör olarak konu tasarımı vs. yapmaya başladım. Bu tasarımlar hakkında yorum ve eleştiri almak için sorum var kategorisine de bir konu açtım. Konuya yaptığım tasarımı koyup dış gözlerden yorum almak istediğimi belirttim. Sağolsun bir çok arkadaş yardımcı olmak için eksikliklerimi ve yapabilceklerimi söylediler. Bunları dikkate alarak yeni tasarımlar yapmaya başladım. Bugün biten bir tasarımım için önceki konuya benzer bir konu açarak karşılaştırma yapılmasını, gelişme olup olmadığını ve tekrar eksikliklerim var ise eleştiri ve görüş almak istediğimi belirttim. Fakat yine modetatör kadrosundan bir kişi konumu silip bu şekilde konu açıp reklam yapmayın demiş.
Şimdi size soruyorum yapılan şey etik mi ? Reklam bu işin neresinde ? Benim bir satış konum mu var ki reklam yapayım ? Ayrıca konuya koskocaman amatör yazmışım. Kendime zaten güvensem bir satış konusu açıp neden bu işi yapmayayım ?
Yetkili arkadaşlardan bu konuda bir açıklama alabilme şansım varsa çok sevinirim. Benle beraber tüm forum aydınlanmış olsun. Eğer belirttiğim gibi kötü niyetli bir durum varsa bilerek yapılan (Sürekli Tasarım Kategorisinde Oluyor)
@Coşkun Çetin; abinin de bu konuda haberdar olması gerekir diye düşünüyorum.