Bu konuyu kişiselleştirmenin yanlış olduğu kanatindeyim. Yeni tanıştığımız ve hakkında çok az şey bildiğimiz insan ile uzun bir süre önce tanıştığımız, kendisi ile temasta bulunup, güvenilir olduğunu tespit ettiğimiz insan, aynı güvenirliğe mi sahiptir? Elbette hayır, bu hayatın doğal akışıdır ve doğrusu da budur. GÜVEN, Zor kazanılan, zaman alan ve kolay kaybedilen bir kavramdır. Yani foruma yeni katılan bir üye ile uzun süredir forumda bulunan ve birçok ticareti pozitif olarak tamamlamış olan arasında güven açısından fark vardır. Bu hayatın doğal akışıdır. Konuyu kişiselleştirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum.
Selamlar.
R10'u uzuuuuun yıllardır takip ederim ama şahsi olarak üyelik oluşturmayı hep ertelemiştim, işte bu aralar üye oldum ve aranızdayım.
Bugün şöyle bir olay yaşadım.
Bir üyenin talebine karşılık özel mesaj ile talebini karşılayabileceğimi detaylı olarak ilettim. Gelen mesaj şu şekilde;
"
Henüz yeni üyesiniz, o yüzden çekimserim. Şikayet konuma bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız." demiş arkadaşımız.
Şikayet konusuna baktım, birisini dolandırıcılıkla suçlamış, iş vermiş, para vermiş, işi teslim edilmemiş, ulaşamıyormuş vs vs... Şikayet ettiği üye eski, bir çok işlemi var. Ödemesini kripto para ile yapmış, iletişim bilgileri yok, PM ile ticaret gerçekleşmiş.
Sonra döndüm kendime. Sahibi olduğum yıllanmış şirketim var. Ödemeleri resmi olarak şirket hesabıma alıyorum. Resmi olarak fatura kesiyorum. Whatsapp hattımız 0850'li kurumsal numaramız. Sürekli iş yaptıklarımız olunca şahsi numaramızı da veriyoruz.
Mağdur eden eski üyeye karşılık ben konusunda çekimsermiş arkadaş
Şimdi ben yeni üyeyim diye güvensiz miyim? Benimle iş yapılmaz mı?
Tabi durumun ilginçliği sebebi ile bu konuyu paylaşmak istedim. Yoksa R10'da illa ticaret yapayım diye bir derdim yok, o yüzden üye olmadım. Bildiklerimizi bildiğimiz kadar aktarıp, bilmediklerimizi öğrenmek için buradayız