sarayloveit4142 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok teşekkürler bilgilendirme için bugün DGS son seçim günü. DGS olarak AÖF - YBS seçtim. Onu kazanırsam 2.Üni kapsamında AUZEF - Siyaset ve Kamu Yönetimi bölümünü seçeceğim. Son bir iki sorum varda

DİKEY GEÇİŞ olduğu için 3.sınıftan başlama olayı olduğu için 2. üni kapsamında da 3.sınıftan mı başlıyoruz lisans programına? Eğer böyleyse Önlisans okurken Atatürk İlke ve İnkilapları I - II, Türk Dili - I, II, Yabancı Dil - I, II derslerini görmüştüm. Her iki Üni'de de transkript'i gönderince bu dersleri kaldırırlar mı? Birde bu bölümlerin (YBS ve Siyaset) kendi meslek derslerini 2 seneye sığdırabiliyorlar mı? yoksa kendi meslek dersleri sebebiyle 1 dönem daha mı sarkıyor veya alttan ders alma dedikleri önceki seneden bir kaç dersi de ekleyerek 2 yılda bitmesi mi sağlanıyor? Son olarak ara sınav, kısa sınav gibi vize final öncesi sınavları online mi anadolu aöfte? AUZEFTE online onu duymuştum. Anadolu AÖF'te her ara kısa sınav için okula gidiyorsak çünkü... teşekkürler hocam bunlar sondu
*2. üniversitede sadece 1. sınıftan başlayabilirsiniz.
*DGS ile geçişte de diğerinde de dediğiniz derslerden muaf olursunuz.
*Meslek derslerini sığdırma gibi bir durum yok, auzefte sadece üst sınıftan ders alınır o da belli şartlara göre.
*Geçen sene covid ve deprem sebebiyle online oldu, bu sene şu an için olmaz.
** Soruları madde madde sorarsanız daha sağlıklı cevap verebilirim.