*DGS ile lisansa yerleşirseniz AUZEF ya da ATA AÖFte herhangi bir önlisans ya da lisansa kaydolabilirsiniz. AÖFlerdeki ikinci üniversite mantığı şu: önlisans=önlisans okuyabilir lisans=önlisans ya da lisans okuyabilir.
*Uzaktan üniversite diyelim trakya üniversitesi ... bölümü uzaktan önlisans ya da lisans farketmez kazanırsanız herhangi bir yerde lisans ya da önlisans yine okuyabilirsiniz aöflerde.
*Sınav tarihleri çakışmıyor, aöflerde vize ve finaller bulunduğunuz şehir sınav yerinde oluyor. Online durumu pandemi deprem gibi zaruri durumlarda oldu.
Hocam çok teşekkürler bilgilendirme için bugün DGS son seçim günü. DGS olarak AÖF - YBS seçtim. Onu kazanırsam 2.Üni kapsamında AUZEF - Siyaset ve Kamu Yönetimi bölümünü seçeceğim. Son bir iki sorum varda
DİKEY GEÇİŞ olduğu için 3.sınıftan başlama olayı olduğu için 2. üni kapsamında da 3.sınıftan mı başlıyoruz lisans programına? Eğer böyleyse Önlisans okurken Atatürk İlke ve İnkilapları I - II, Türk Dili - I, II, Yabancı Dil - I, II derslerini görmüştüm. Her iki Üni'de de transkript'i gönderince bu dersleri kaldırırlar mı? Birde bu bölümlerin (YBS ve Siyaset) kendi meslek derslerini 2 seneye sığdırabiliyorlar mı? yoksa kendi meslek dersleri sebebiyle 1 dönem daha mı sarkıyor veya alttan ders alma dedikleri önceki seneden bir kaç dersi de ekleyerek 2 yılda bitmesi mi sağlanıyor? Son olarak ara sınav, kısa sınav gibi vize final öncesi sınavları online mi anadolu aöfte? AUZEFTE online onu duymuştum. Anadolu AÖF'te her ara kısa sınav için okula gidiyorsak çünkü... teşekkürler hocam bunlar sondu