Konu eski bir konuda bilemiyorum sorularıma yanıt alabilir miyim diye ama ben yine de sorularımı sormak istiyorum.
Büyük bir Çorap ve iç giyim firmasıyız, Trendyol, hepsiburada, çiçeksepeti, ve diğer pazaryeri satışlarımız var. Günlük 30-40 bin bandında bir gelir oluyor. Biz Avrupa ya da açılmak istiyoruz, her ne kadar trendyol da micro ihracat olsa da amazon potansiyelinin etkisini göremiyoruz. Şimdi aklımda ki sorular şunlar;
Amazondan satış yapmak için ürünlerimi hangi depoya göndermem gerek ?
Kiraladığımız depo fiyatı satış fiyatından yüzdelik oran mı yoksa belli bir bedeli mi var ?
Her ürünüm için ne kadar komisyon ödeyeceğim ?
Avrupa da kendim bir depo tutsam amazondan satış yapabilir miyim ?
Hiç bir alt yapım yok amazon ile ilgili şöyle bir teklife de olumluyum, ürünlerimi amazonda satış yapabileceğimiz bir hesabımız olsun, her ürün için makul yüzdelik verebilirim. Yani satış da etkin bir rakama ulaşırsak neden birlikte kazanmayalım ki ?
merhaba,
kendimden örnek vereyim.
amazon amerika'da satış yapıyorum ürünleri göndereceğim zaman bir kargo planı yapıyoruz
amazona kaç koli veya kaç palet olacağını ağarlıklarını ölculerini kolilerin içindeki ürün adet bilgilerini bu planda veriyoruz.
ardından amazon bize koliye veya palete yapıştıracağımız bir etiket veriyor. bunu yapıştırıyoruz ve ürünlerede yapıştırmanız gereken etiket var onuda yapıştırıyorsunuz.
kargo planı sayfasında size göndermeniz gereken depo bilgilerini veriyor amazon bunu siz seçemiyorsunuz.
şöyle taktikler var tabi birkaç kez denedik oldu ama çok test yaptık.
bir arkadaşımızın ürünler WA ara depoda biz kargo planı yapıyoruz bize illinois deposunu atıyordu ama kargo maliyetleri çok yüksek olduğu için iptal ediyorduk
ardından kargo planında ürünün çıkacağı yeri WA bir benzin istasyonu adresini yazdık yakın bir amazon fba deposu verdi ve hemen göndermiştik.
ürünler ağar olduğu için böyle bir hamle yaptık.
ek bilgi bu kargo planı işlemlerini sürekli tekrarlayıp işlememe almamak hesabınızı riske sokar böyle bir politika duyurusu yapmıstı amazon.
konumuza dönelim. amerika'da satış yapıyorsanız abd'ye avrupada ise avrupaya kanada ise kanadaya planda size söylüyor zaten.
kiraladığınız depo derken sanırım 3PL depolardan bahsediyorsunuz bunlar sizin satışınızdan komisyon almaz.
klasik depoculuk sistemi;
mal girdi
mal çıktı
etiketlendi barkodlandı
koli/palet şu kadar zaman depoda kaldı gibi elleçleme ücreti alır.
Ben söyle çalışıyorum amazon depolarında belirli bir sayıda mal tutabiliyoruz bu rakam sizin satış hızınız ile etkilidir. kimine 1k kimine 50k stok tutma hakkı verebilir.
benim hiyerarşi su sekilde
Amazon deposu- ara depo-tr depo
amazon fba deposunda mal bittikçe
ara depoya diyorum ki örnek;
X ürünümü 500 tanesini amazonun şu deposuna gönder koli veya palet etiketin bunlar.
Ara depo muhasebesini yapar sende ödemeni yaparsın ve mal amazon depolarına girer stoğa girdikçe satısın devam eder.
ara depoda mal eridikçe türkiyeden operasyonu başlatıyoruz.
tr de stoktaki malları ara depoya gönderiyoruz direk sonra tr'deki depoya mal basıyoruz
yani döngü sağlıyoruz bu sekılde. umarım net anlatabildim.
kar hesaplama için
https://sellercentral.amazon.com/hz/...dex?lang=en_US
bu aracı kullanabilirsiniz
Search for product amazon yazan kısma birebir aynı ölçülerde (paket ambalaj olcusu) olan bir ürünün asın bilgisini ekleyin ve aramayı başlatın
asin ise linkden alabilirsiniz örnek amazon.com/Nike-Unisex-Everyday-Cushion-X-Large/dp/B07FKG4R1Z.
DP den sonra gelen b ile başlayan kısım asındır
örnekdeki asin nike marka bir çoraptır
aşağıdaki görseldeki tüm veriler oto geliyor.
ürünün satıs fiyatı $17
net profit $7,74
net kar demek aslında ama net kar öyle olmaz tabi
söyle düsünün $17 satıstan amazon size $7,74 veriyor amaa
bunun üstüne $1 ekleyin dikkat edin orda fixed closing fee $0,99 yazıyor amazon sizden onu almayacak profesyonel hesap yapacağınız için
yani özet olarak $17 satıstan size $8,74 hesabınıza yatacak.
storage cost $0,06 bedeli 4.çeyrekte artar diğer dönemlerde daha dusuktur
referral fee %15 satıs komisyonudur yüzde %90 tüm kategorilerde aynıdır çok nadir birkaç kategoride %17 oldugunu biliyorum
fulfillment cost ise fba ücretidir,
paketleme taşıma vsvs detayda yazar tüm operasyon bedelleri.
anlatılcak çok şey varda hocam müsailtiğim vardı yazayim dedim..
hayırlı isleriniz olsun iyi geceler.
merhaba arkadaşlar,
tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. brand registry yaparken logo ve görsel ekleme kısmına geldiğimizde kesinlikle ekletmiyor. sürekli olarak "yüklenirken birşeyler ters gitti" diyor. resim boyutları ve istediği formatlarda sorun yok. daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı ? bu sorunu nasıl aşacağımla ilgili yardımcı olabilecek varsa sevinirim. herkese iyi çalışmalar.
anlık problem olduğunu dusunuyorum belkide çözmüssünüzdür,
görsel boyutundan dolayı bu uyarıda cıkmıs olabilir.
Çok güzel özetlemişsiniz hocam. Rica etsem takip ettiğiniz ve ya faydasının olabileceğini düşündüğünüz yabancı Youtube kanallarını da paylaşır mısınız?
hocam cok var da aklıma gelenleri yazayim
orangeclick
junglescout
My Amazon Guy
Seller Sessions
Benim de giveaway hakkında sorularım var. Amazon US' da bir ürünün satışına başlayacağım FBA yöntemi ile. Fakat internette türkçe ve yabancı kaynaklarda giveaway'in nereden ve nasıl yapılacağı konusunda hiçbir bilgiye rastlamadım. Genellikle danışmanlık hizmeti altında bu bilgiler ücret karşılığında veriliyor. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
sadece ürün dağıtımı istiyorsan rebatekey veya testmarket (sahipleri türk) calısabilirsin.
yorum almak istiyorsan riskli bir yoldur bu yorumların bi anda da silinebilir manychat yöntemini kullanabilirsin
fbook'a giveway reklamı vererek potansiyel amazon müşterilerini bulup manychat ile konusturup ürünü alıp ardından da ürüne yorum yapma talebinde bulunabilirsin
ekstra rakam karsılıgında. aracı firmalar rebatekey testmarketde yorum olayı yok belki de söyle olur ürün dağıtımı yaptığın kişiler yorum bile yapabilir ama olumsuz yorumda yapabilir.
vine ile başla hocam 30 yorumunu al devam et. direk prosedüre uygun calıs.
merhaba ben amerika'dan ürün alıp amazon kanada'da satmak istiyorum. amerika'da bir ara depo ihtiyacım var. güvenilir ve düşük masraflı bir ara depo önerecek olan kimse var mı? en düşük maliyetli ve kolay iletişim ile neresi olabilir?
selam öneride bulunmak istemem hocam birçok türk var ilk önce onlarla iletişime geç prosesi öğren sonra yabancıları araştır onlarla da calısabilirsiniz.