31 Ağustos 2023'ten itibaren:
- Yeni uygulamaların ve uygulama güncellemelerinin Google Play'e gönderilebilmesi için API düzeyi 33'ü hedeflemesi gerekir (Wear OS, API 30'u hedeflemelidir).
- Mevcut uygulamaların Google Play'deki tüm kullanıcılar tarafından keşfedilebilmesi için API düzeyi 31 veya üzerini hedeflemesi gerekir. API düzeyi 30 veya altını hedefleyen uygulamalar (Wear OS için API düzeyi 29 veya altı), yalnızca uygulamalarınızın hedef API düzeyiyle aynı veya daha düşük Android işletim sistemi çalıştıran cihazlarda keşfedilebilir.
Uygulamanızı güncellemek için daha fazla zamana ihtiyacınız varsa 1 Kasım 2023'e kadar uzatma talebinde bulunabilirsiniz. (Uygulamanızın uzantı formlarına bu yılın ilerleyen dönemlerinde Play Console'dan erişebileceksiniz.)
kaynak:
https://support.google.com/googlepla...pi-level?hl=en
sağ olun hocam umarım ihtiyacı olan herkes görür. gerçekten çok faydalı ve açıklayıcı bir cevap oldu ♡
hocam buildscript {
ext {
buildToolsVersion = "33.0.0"
minSdkVersion = 21
compileSdkVersion = 33
targetSdkVersion = 33
supportLibVersion = "33.0.0"
androidXCore = "1.7.0"
kotlinVersion = "1.6.21"
}
şunları 33 yapıp güncelleme çık düzelir.
hocam benim şuanda güncelleme gibi bi gerekliliğim yok açıkcası. yani bana şart değil. bazı uygulamalarım olduğu gibi kalacak, bazıları çoktan güncellendi. fakat konu hakkında çokca kişinin kafasında soru işareti oluşuyor. ondan ötürü konu açmak istedim. benimde kafamda oluşan soru işaretleri vardı, bir çoğu giderildi. çözümden çok sorun ne bunu öğrenmek daha yararlı diye düşünüyorum. umarım ihtiyacı olan herkes konudaki yorumları görüp neyin ne olduğunu iyice anlamış olur, öğrenir. sağ olun sizde çözüm odaklı cevabınız için ♡