İsyanında çok haklısın hocam, lakin 2K , 3K 'lara da kaliteli bir çıktısı olan web tasarım yapılmaz. O fiyatlara iş olmaz kısacası, harcanan enerjiye, düşünceye ve zamana yazık. Ben de ağırlıkla kendi çevremden talep olduğunda web site yapıyorum, sürekli değil. Bana da geliyorlar, e-ticareti 7,5 K, Kurumsal dahil diğer web sitelerini 4,5 K'dan aşağı yapmıyorum. İnanın yapmamak daha kârlı oluyor.
Altyapı olarak durum neyi gerekitiriyorsa onu kullanıyorum, bazen wordpress, bazen opencart, gerekirse magento, o da olmadı codeigniter frameworkü kullanarak php tabanlı özel scripte kadar ilerliyorum. Çok daha spesifik bir talep varsa fiyatı da ona göre revize edip (bir Reactçı dostum var, ondan destek alıyorum) tamamen özgün bir tasarım teklifi de sunuyorum. Altyapıdan ziyade zaman ayırıp ilgilenmenizle aslında değer katma başlıyor.

Genellikle orta bir kararda anlaşabiliyoruz. 300-500 l,racılara gidenler de olmuyor mu, oluyor tabi... Lakin 1 yıl içinde yana yakıla yeniden gelip beni buluyorlar, asla da pazarlık etmiyorlar, ağızları yanıyr ne hikmetse.
Özetle, bu da bir meslek sayılır. İnsan mesleğini cep harçlığından ayırt etmelidir, kendini geliştirip değerinde fiyatlama yapmalıdır, uçmadan. Aksi halde parasız kalmamak için yapılacak boşluk doldurma işi asla değildir. Maalesef pandemiden sonra iyice yerlerde gezmeye başladı.
* Bugün bir ajans, danışmanlık verdiğim bir firma sitesi için firma sahibine (Basit bir kurumsal site) 18.000 TL. fiyat vermiş mesela. (Alan adı ve hosting hariç)