Keşke bunun temizletme işlemi ile ilgili olmadığını da öğrenseydiniz.
Eşim diş hekimi, kendim uzman hekimim. Bu konunun doğru teknik ile yapıldığında detartraj işlemiyle ilgili olmadığını tüm diş hekimleri bilir. Ayrıca dişin sararıyor olması da detartraj işleminin bir sonucu değildir.
3 kere diş taşı 1 defa küretaj yaptırmış birisi olarak söylüyorum, diş taşı temizliği dişleri mahvediyor.
Eskisinden çok daha fazla diş taşı oluşuyor ve daha hızlı sararıyor.
4. gittiğimde 2 kere morfin vurdurarak yaptırabildim. İlk 2 sefer de morfin olmadan yapılmıştı.
Dişe asıl zararı veren şey işlem sonu dişe sürülen o pasta. Mikro seviyede dişleri aşındırıyor ve daha fazla tartar, plak ve leke oluşmasına enden oluyor.
Şu anda diş diplerinde koca koca tartar var. Hal bu ki günde 2 kere fırçalarım.
Kağıt üstünde okumakla diş hekimliği olunmuyor maalesef.
Bir çoğu motorlu diş fırçası kullanın der. Oysa motorlu diş fırçası diş eti ve dişlere büyük zarar verir. Dişleri çizer, diş etlerini kanatır. Trigeminal nevraljiye bile sebep olabilir.
MİNİMAL ABRAZİV

Temizlemeden önce rezidüel biyofilm içeren diş minesi yüzeyi.
Doğal diş minesinin mine prizmaları kolayca tanınabilir - Fotoğraf, sodyum hipoklorit ile öldürülen bakteri kalıntılarını göstermektedir.

Düşük abraziv pat ile parlatma sonrası diş minesi.
Hayati önem taşıyan cilalanmış mine prizmaları. Pat çiziklere neden olmuştur. Biyofilm doğal çatlaklara yayılmıştır. Genel olarak abraziv pastalar değerli mine kaybına neden olur. Diş yüzeyinde iyileşme yoktur.

AIRFLOW PLUS toz ile temizlendikten sonra diş minesi.
Biyofilm AIRFLOW® ile tamamen giderilmiştir. Yüzey gözeneklerine kadar temizdir. Aşınma yoktur. Mine prizmaları bozulmadan kalır ve yüzey tamamen pürüzsüzdür. Dil artık herhangi bir pürüz hissetmez ve (abraziv) pastalarla parlatmaya gerek yoktur. Bu da mineyi korur ve tedavi süresinden tasarruf sağlar.