mehmeteeken adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hahahaha son cümleniz baya güzeldi hocam , amca oğlu değil benim arkadaşım orda kendini iltica ettirdi şuanda green card için final sınavına girecek. Ben de onunla gitmeyi düşünüyorum o bana sponsor ayarlayacak ama biraz tuzlu, önüme bu nedenle 2 seçenek çıkıyor biri vize alıp orda kalmak diğeri de kaçak girmek. Vize anladığım kadarıyla biraz cafcaflı iş, ama şöyle de bir durum var ki bazı tatil siteleri xxxxx tur vs vs amerika turu düzenliyor bunlarla gitmek daha mı iyi olur diye de düşünmüyor değilim. Onların vize çıkmarma durumu red/onay durumlarını tabiiki de bilmiyorum. Turist olarak gidip orda kalmak daha mantıklı ama onda da bekleme gibi bir durum söz konusu, Zaten benim de ortalama gidiş sürem 4-5 ay arası sürecek. Bu süre zarfında gerekli araştırmayı yapmak, gerekli bilgiyi almak için gayet güzel bir süre diye düşünüyorum , umarım her şey gönlümce olur sıkıntısız bir şekilde oraya yerleşmek orda yepyeni bir hayata adım atmak ve yepyeni bir sayfa açmak nasip olur.
yani hocam vize için gerekli şartları sağlamadığını düşünüyorsan bi de ilk yurtdışı deneyimin olacaksa alternatif yolları deneyebilirsin elbet orası senin bileceğin iş tabii. işin o kısımlarını bilmediğim için maliyet, süre kıyaslaması yapamıyorum. bahsettiğin turlar da denenebilir, bi tık daha fazla para harcamış olursun sadece bi de tur şirketinin senin dönmemen gibi durumlarda uyguladığı bir yaptırım var mı onu öğrenmek gerek