Haber eski evet, 2021 yılına ait ama müsaadenizle konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum. Sizde fark ediyor musunuz? Son zamanlarda insanlar çok sinirli, gergin ve fevri. Ben durumu doğrudan ekonomiye bağlıyorum. Evet, herkesin gündemi ekonomi. Elbette para olmadan huzur, mutluluk veya sağlık hiçbiri olmuyor: sonuna kadar da hak veriyorum. Ekonominin insan üzerindeki en olumsuz etkilerini de sanıyorum ülke olarak çok net görüyoruz. Ancak, değerli arkadaşlar, gerek reelde gerek dijitalde görüyorum ki gülmeyi; nezaketi, saygıyı ve sevgiyi unuttuk. İnanın ben bir Türk vatandaşı olarak çok üzülüyorum. İş ilanı açılıyor saygısız seviyesiz mesajlar, satış ilanı açılıyor doğrudan eleştiriler. Markete bir şeyler almaya giriyoruz asık suratlı sahibi karşılıyor sanki bedava mâl satıyor. Trafiğe çıkıyoruz -konu sahibinin de alıntıladığı gibi- selektör kavgası, sağı kitledin kavgası korna kavgası. Kafeye gidiyoruz aynı kuruma gidiyoruz aynı nereye gitsek durum aynı? İnsanlar kendi hayatından vazgeçmiş ama başka insanların da mutlu olmaması için çaba harcıyor gibi değil mi? Adam hapise giriyor, çıktığı gün yeniden suç işliyor. Niye? Özgür olmak umrunda değil ki.
Sosyal medyadan görüyoruz bu sıralar silahlı magandalar cirit atıyor. Ben gerçekten sonumuzu iyi görmüyorum. İnsan olmayı milletçe hatırlayalım. Buradaki cümlelerim kimseyi hedeflemiyor, ben gün içerisinde kendimle ve yakın çevremle de bu konuyu konuşuyorum. Batıya medeniyeti öğretmiş bir milletin, bu kadar geriye gitmesi, tabiri caizse Orta Çağa dönmesi, açıkçası geleceği düşündürüyor. Her fırsatta geçmişiyle övünen bu milletin 4 kıtaya hükmedip bir küçük yarımada içerisinde kendi kendisi katletmesine şaşırıyorum. Elden bir şey gelmiyor. Çünkü bir kaç kişinin bu düşüncelerde olması bir anlam ifade etmiyor. Bu cümlelerimin hiçbirinde siyaset yok: sadece sitem var arkadaşlar. Lütfen cevap vermek isteyen arkadaşlarım da siyaset yapmazsa sevinirim. Elbette Türk siyasetinin de bu durum üzerinde etkisi var ama sizce bizlerin yok mu? Hep mi başkası suçlu?