zekikaynak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özellikle e-ticarete atıldıktan sonra internetteki hareketlerim de daha çok ticarete yönelik olmaya başladı. Toptancılar, tedarikçiler, ürünler ve ticareti yürütebilmek için gerekli diğer irili ufaklı herşeyi bir şekilde temin etmek gerek. Ki burada para ile satın almanız gereken ürün ve hizmetlerden tutun da emeğiniz ile yapmanız gereken örneğin ürün fotoğrafları ya da veri girişlerine kadar her şeyden bahsediyorum. Haliyle aramalarım, ilgi alanlarım, tıkladığım içerikler vs algoritmada benimle ilgili yeni bir tanım oluşturdu. Artık karşıma daha çok ticaret ile ilgili şeyler çıkıyor. Toptancı reklamları, servis sağlayıcılar, yararlı bilgiler paylaşan sayfalar vs vs ama en çokta kolpacılar.

Arkadaş 1 dk short videosunda öyle bir anlatıyor ki zannedersin bir marka oluşturmak, ona bir kimlik kazandırmak, bir iş projesi oluşturmak ve onu hayata geçirmek çocuk oyuncağı.. Özellikle de son bir yılda AI teknolojisinin aşırı yükselişi ile bu kolpacılara da gün doğdu..

Şimdi hemen cart ai'a giriyorsun yazıyorsun promptunu logonu alıyorsun curt ai'a giriyorsun yazıyorsun promtunu web siteni yaptırıyorsun eeee sonra? Sonrası yok booom. Sanki bir kıçı kırık logo bir kıçı kırık web sitesi yapınca olup bitiyor herşey..

Özellikle ticarete yeni atılmaya çalışan arkadaşlarım yemeyin bu ayakları.. Size e-ticareti öğreteceği vaadinde bulunan ÜCRETSİZ SEMİNERLER konusunda uyanık olun.. Gerçek kimliğiniz, telefonunuz, mail adresiniz ile bu seminerlere kaydolmayın katılmayın.. Çok merak ettiyseniz fake mail açın, fake isim kullanın öyle katılın.. Bilgi olarak alabileceğinizi alın varsa tabi ve çıkın. Daha fazla yüzgöz olmayın.. Hele hele ortada hahahaha fakirler hem fakir kalacaksınız çünkü sizde özgüven yok vb tavırlarla gezen internetin yüzsün tokatçılarına sakın prim vermeyin..

Emin olun o sözde çok bilmiş influencer bozuntuları bir halt bilmiyor.. Bir halt kazanmıyor. Kazanç sensin güzel kardeşim kendine gel..

Hiç kimse ama hiç kimse size ticaretinin sırlarını para ile satmaz.. Satıyorsa zaten başarılı değildir.. Kendinize şunu sorun çok başarılı bir işiniz var böyle paranın adını değiştirmişsiniz o derece.. 3-5-10 kursiyercik ile uğraşır mısınız?

Kanmayın kandırılmayın.. Kolay peynir ancak fare kapanında olur..
Ben anlamıyorum gerçekten. Geçimini internetten sağlayan ve gerçekten çok şükür iyi kazançlar elde eden bir insanım. Ben instagrama içerik üretip bilgi vereyim diye yola çıktım 2-3 video çekebildim. Çünkü vakit kalmıyor ki?
Bu insanlar hem böyle paralar kazandıklarını söyleyip hem de bu içerikleri vs. üretme kısmını nasıl hallediyorlar acaba.