shms adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  1. Regedit Dosyalarını Hazırlama: Öncelikle regedit dosyalarınızı hazırlamış gibi görünüyorsunuz, bu iyi. Her iki regedit dosyasının çalıştığından emin olun.
  2. Regedit Dosyalarını Bat Dosyasına Dönüştürme: Regedit dosyalarınızı bir bat dosyasına dönüştürmek için aşağıdaki gibi bir metin dosyası oluşturun ve içine regedit dosyalarınızı çalıştırmak için aşağıdaki komutları ekleyin:

@echo off
    regedit /s Dosya1.reg
    regedit /s Dosya2.reg
    • Dosya1.reg ve Dosya2.reg yerine kendi regedit dosyalarınızın adını kullanın.
    • Bat Dosyasını Windows Kurulumu İçin Hazırlama: Windows kurulum medyasına ekleyebilmeniz için bu bat dosyasını hazırlamanız gerekecektir. İşte adımlar:
      a. Öncelikle Windows kurulum medyasını oluşturduğunuz ISO dosyasını bir klasöre çıkartın.
      b. Bu klasör içinde "Autounattend.xml" adında bir metin dosyası oluşturun ve içine aşağıdaki gibi bir içerik ekleyin:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
      <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="windowsPE">
          <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <RunSynchronous>
              <RunSynchronousCommand wcm:action="add">
                <Description>Run Bat File</Description>
                <Order>1</Order>
                <Path>C:\Windows\Temp\RunBatFile.bat</Path>
              </RunSynchronousCommand>
            </RunSynchronous>
          </component>
        </settings>
      </unattend>
      • Bu XML dosyasındaki "Path" kısmını oluşturduğunuz bat dosyasının yoluna göre güncelleyin.
        c. Şimdi Windows kurulum medyası içinde "Sources" klasörüne gidin ve "Install.wim" dosyasını bir klasöre çıkartın. Bu klasöre bat dosyanızı da kopyalayın.
        d. Son olarak, "Sources" klasöründeki "install.wim" dosyasının içindeki "WindowsSystem32Sysprep" klasörüne gidin ve burada "Unattend.xml" adında bir dosya oluşturun ve içine yukarıdaki XML kodunu ekleyin.
      • Windows Kurulumunu Başlatma: Şimdi bu özelleştirilmiş ISO dosyasını kullanarak Windows'u kurabilirsiniz. Windows kurulumu sırasında otomatik olarak regedit dosyalarınız çalışacaktır.
tamamdır hocam buna benzer bi anlatımla yapmıştım diğer işlemleri şimdi anlatım aynı bu şekil olacak ben programla yapıyordum direk sanırım manuel yapmam gerekecek çok teşekkür ediyorum