OwlKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Din üzerinden para kazanmayı nedense hiç etik bulmadım, ama düşünmüştüm, youtube'de din de izleniyor, dinleniyor evet. Tam bir arap gibi olmak, okumak, konuşmak için tecvit de şart evet. Ama biz Türkler arap gibi okumak zorunda da değiliz. Çünkü Türk'üz ana dilimiz de Türkçe.
Merhaba, Siz ingilizce veya almanca biliyor musunuz veya öğrenmek istiyormusunuz, gramerleri ile birlikte (?) Elbetteki bir çok insan yabancı dil öğrenmek istiyordur. Yani demek istediğim yabancı dilleri güzelce öğrenince nasıl gavur olunmuyorsa, arapçayıda güzelce öğrenince arap olunmuyor. Bırakın kim hangi dili öğrenmek bilmek veya anlatmak istiyorsa yapsın, uğraşsın. Ayrıca bir dili öğretmek için gerçekten zaman ve emek gerekiyor. ve bu tarz kişilerinde doğal ihtiyaçları elbette var ve haklarıdır. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

Soru için aklımda birşeyler var fakat chatgpt ye sordum. çıkış noktası olablir.
Video kaydı için kitap okurken imleç nasıl takip edilir?
Video kaydı için kitap okurken imleci takip etmek için çeşitli teknik ve ekipmanları kullanarak düzgün ve hassas imleç takibi sağlayabilirsiniz. İşte adım adım bir kılavuz:
  1. Kurulumunuzu Hazırlayın:
    • Kayıt alanınızı uygun aydınlatma ve kamera yerleşimi ile ayarlayın.
    • Kitabınızı masa veya kitap standı gibi sabit bir yüzeye, iyi aydınlatılmış ve odaklanmış olduğundan emin olacak şekilde yerleştirin.
    • Bilgisayarınızı veya cihazınızı imleçle birlikte okumak istediğiniz yere konumlandırın.
  2. Ekran Kayıt Yazılımını Kullanın:
    • Hem kitap metnini hem de imleç hareketini yakalamak için bilgisayarınızdaki ekran kayıt yazılımını kullanın. OBS Studio, Camtasia veya QuickTime Player (Mac için) gibi hem Windows hem de Mac için kullanılabilen birçok ekran kayıt aracı vardır.
  3. İmleç İzlemeyi Etkinleştir:
    • Ekran kayıt yazılımı ayarlarınızda imleç izlemenin etkinleştirildiğinden emin olun. Bu, imlecinizi ekranda gösterecek ve hareketini kaydedecektir.
  4. İmleç Boyutunu Ayarlayın:
    • Bazı ekran kayıt yazılımları, daha iyi görünürlük için imleç boyutunu ayarlamanıza olanak tanır. İzleyicilerinizin açıkça göremeyeceği kadar küçükse imleç boyutunu artırmayı düşünün.
  5. İmleç Hareketinizi Kalibre Edin:
    • Okurken imleci metin üzerinde düzgün ve hassas bir şekilde hareket ettirmeye çalışın. İmleç hareketlerinizin doğal olduğundan ve çok hızlı ya da sarsıntılı olmadığından emin olun.
  6. Okumanızı Kaydedin:
    • Kitabı okurken videonuzu kaydetmeye başlayın. İmleci gözünüzde tutun ve okuma hızınızı takip ettiğinden emin olun.
  7. Videonuzu Düzenleyin:
    • Kayıttan sonra gerekirse imleç takibini geliştirmek için videoyu düzenleyebilirsiniz.
    • İmleci daha görünür hale getirmek için metin alanını yakınlaştırın veya imlecin konumunu vurgulamak amacıyla vurgular veya belirtme çizgileri eklemek için video düzenleme yazılımını kullanın.
  8. İnceleyin ve Ayarlayın:
    • İmleç hareketinin düzgün ve okumanızla senkronize olduğundan emin olmak için kaydedilen videoyu izleyin. Herhangi bir sorun fark ederseniz belirli bölümleri yeniden kaydedebilir veya düzenleme sırasında ayarlamalar yapabilirsiniz.
  9. Dışa Aktar ve Paylaş:
    • Videodan memnun kaldığınızda istediğiniz formatta dışa aktarın ve YouTube veya sosyal medya gibi platformlarda kitlenizle paylaşın.
Video kaydı için okurken imleci takip etme konusunda pratik yapmanın mükemmel hale geldiğini unutmayın. Tekniğe alışmak biraz zaman alabilir, bu nedenle ilk başta zorlayıcıysa cesaretiniz kırılmasın. Becerilerinizi geliştirmeye devam edin; videolarınız zamanla gelişecektir.

--
Konu sahibi youtube kanal hakkında farklı sorularıda olursa kendisine yardımcı olmak isterim, pm atması yeterlidir.