Evet DGS'ye girdim ve seçim yapacağım Aöf (Yönetim Bilişim Sistemleri) Lisans'ı seçtim ve kazandım kaydımı da AÖF'e yaptım diyelim. AUZEM'e gidip 2. Üniversite kapsamında Lisans seçip okuyabiliyor muyum? Halihazırda AÖF'de Lisans okuyan biri oluyorum ve AUZEM'de Sınavsız 2.üniversite kapsamında yine bu sene Lisans okumaya hak mı kazanmış oluyorum?
Önlisans mezunu biri uzaktan olduğu için 2.üniversite olarak uzaktan eğitim kapsamında lisans okuyabilir mi? Doğru mu anladım?
Ayrıca AÖF Lisans, ve AUZEM lisans sınavları çakışıyor mu? ve Önlisans uzaktan öğretimde okurken sadece final sınavlarında okula gidip sınavı oluyorduk. Geri kalan kısa ve ara sınavlar hatta vize sınavları dahil online yapılıyordu. AÖF ve AUZEM'de de aynı şekilde mi?
Çok teşekkürler.
*DGS ile lisansa yerleşirseniz AUZEF ya da ATA AÖFte herhangi bir önlisans ya da lisansa kaydolabilirsiniz. AÖFlerdeki ikinci üniversite mantığı şu: önlisans=önlisans okuyabilir lisans=önlisans ya da lisans okuyabilir.
*Uzaktan üniversite diyelim trakya üniversitesi ... bölümü uzaktan önlisans ya da lisans farketmez kazanırsanız herhangi bir yerde lisans ya da önlisans yine okuyabilirsiniz aöflerde.
*Sınav tarihleri çakışmıyor, aöflerde vize ve finaller bulunduğunuz şehir sınav yerinde oluyor. Online durumu pandemi deprem gibi zaruri durumlarda oldu.