TurkGladio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-Önlisans mezunu aöfte ikinci üniversitesi kapsamında lisans okuyamaz evet. Fakat DGS ile o dediğiniz bölüme kesin geçerseniz (ki dgs ile bu sene yerleşti iseniz) geçtiğiniz lisans bölümü üzerinden okuyabilirsiniz. Yok seneye dgsye girecekseniz o olmaz.
2-Bildiğim kadarıyla uzaktan olduğunda okunabilir ama aynı üniversitenin olmaz. Yani anadolu aöfün hem aöf hem uzaktan olmaz. Ama yök ve üniversiteye sormak gerekir.
3- Önlisans programları linkte, tercih sizin: https://ikinciuniversite.istanbul.ed...lar/programlar
4-İkinci üniversite kapsamında sadece Atatürk ilke inkilapları 1-2, Türk dili 1-2 ve yabancı dil 1-2 muafiyeti oluyor.
5-Uzaktan eğitim bildiğim kadarıyla sınavlarda orda girmen gerekiyor, diğerlerinde kendi şehrinde.
6-DGS sonrası yapılan kayıttan sonra auzef sisteminden ikinci üniversite başvurusunu online yapabilirsiniz.

Yine tam anlaşılamayan kafanızdaki soruları yazabilirsiniz, bildiklerimi aktarırım.
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim. 3 nokta var merak ettiğim hocam.

Alıntı
3- Önlisans mezunu aöfte ikinci üniversitesi kapsamında lisans okuyamaz evet. Fakat DGS ile o dediğiniz bölüme kesin geçerseniz (ki dgs ile bu sene yerleşti iseniz) geçtiğiniz lisans bölümü üzerinden okuyabilirsiniz. Yok seneye dgsye girecekseniz o olmaz.
Evet DGS'ye girdim ve seçim yapacağım Aöf (Yönetim Bilişim Sistemleri) Lisans'ı seçtim ve kazandım kaydımı da AÖF'e yaptım diyelim. AUZEM'e gidip 2. Üniversite kapsamında Lisans seçip okuyabiliyor muyum? Halihazırda AÖF'de Lisans okuyan biri oluyorum ve AUZEM'de Sınavsız 2.üniversite kapsamında yine bu sene Lisans okumaya hak mı kazanmış oluyorum?

Alıntı
2-Bildiğim kadarıyla uzaktan olduğunda okunabilir ama aynı üniversitenin olmaz. Yani anadolu aöfün hem aöf hem uzaktan olmaz. Ama yök ve üniversiteye sormak gerekir.
Önlisans mezunu biri uzaktan olduğu için 2.üniversite olarak uzaktan eğitim kapsamında lisans okuyabilir mi? Doğru mu anladım?

Ayrıca AÖF Lisans, ve AUZEM lisans sınavları çakışıyor mu? ve Önlisans uzaktan öğretimde okurken sadece final sınavlarında okula gidip sınavı oluyorduk. Geri kalan kısa ve ara sınavlar hatta vize sınavları dahil online yapılıyordu. AÖF ve AUZEM'de de aynı şekilde mi?

Çok teşekkürler.