Benim soruma geliyim. Ben önlisans İnternet ve Ağ Tekn. mezunuyum. DGS'ye girdim ve tercih yapacağım 2 gün içerisinde. AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü seçeceğim Dikey Geçiş olarak. Yanına bir bölüm daha okumak istiyorum.
1- AUZEF'de 2. üniversite kapsamında Siyaset Bilimleri ve kamu Yönetimi okuyabilir miyim? Bir yerde önlisans mezunuysanız 2. üni AÖF olarak lisans okuyamazsınız yazıyordu. önlisans okuyabiliyormuşum yine 2. üni kapsamında. Eğer olmuyorsa
2-Uzaktan Öğretim olarak (Açık öğretim değil) Siyaset Bilimleri ve Kamu okuyabilir miyim lisans olarak? (uzaktan eğitim ile açık öğretim farklı tanım olduğu için) önlisans + lisans yasağı delinmiş oluyor mu?
3- Eğer Hiçbiri olmuyorsa YBS kesin olarak seçeceğim bunun yanına hangi önlisans bölümünü önerirsiniz AUZEF de okumak için?
4-YBS'yi seçtikten sonra AÖF'de daha önce gördüğüm dersler siliniyor, 2. üniversite kapsamında okuyacağım diğer önlisans bölümününde kültür dersleri vs siliniyor mu daha önce gördüğüm?
5- Sakarya Üni Uzaktan Öğretim Önlisans bölümü ile AUZEF Önlisans bölümünün farkı ne oluyor? Ne tavsiye edersiniz?
6- Son olarak DGS seçimini ÖSYM sitesinden yaptıktan sonra sonuçlar açıklanınca AÖF sitesine giriş yapıp Dikey Geçiş seçip kaydımı yapacağım ve AUZEF'in sitesine kayıt olup 2. üniyi seçip önlisans bölümünü seçip kayıt olacağım. Doğru mudur?
Teşekkürler
1-Önlisans mezunu aöfte ikinci üniversitesi kapsamında lisans okuyamaz evet. Fakat DGS ile o dediğiniz bölüme kesin geçerseniz (ki dgs ile bu sene yerleşti iseniz) geçtiğiniz lisans bölümü üzerinden okuyabilirsiniz. Yok seneye dgsye girecekseniz o olmaz.
2-Bildiğim kadarıyla uzaktan olduğunda okunabilir ama aynı üniversitenin olmaz. Yani anadolu aöfün hem aöf hem uzaktan olmaz. Ama yök ve üniversiteye sormak gerekir.
3- Önlisans programları linkte, tercih sizin:
https://ikinciuniversite.istanbul.ed...lar/programlar
4-İkinci üniversite kapsamında sadece Atatürk ilke inkilapları 1-2, Türk dili 1-2 ve yabancı dil 1-2 muafiyeti oluyor.
5-Uzaktan eğitim bildiğim kadarıyla sınavlarda orda girmen gerekiyor, diğerlerinde kendi şehrinde.
6-DGS sonrası yapılan kayıttan sonra auzef sisteminden ikinci üniversite başvurusunu online yapabilirsiniz.
Yine tam anlaşılamayan kafanızdaki soruları yazabilirsiniz, bildiklerimi aktarırım.