MrFectum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kadın yazarın daha iyi olduğuna inanmak cinsiyetçilik ve pozitif ayrımcılık olarak kabul edilebilir. çünkü bunu ne kadar inkar edersek edelim bir şeyleri cinsiyete mal etmek cinsiyeçilik oluyor bu tanımı ben bulmadım. piyasadaki iyi sitelerin editör ve yazarlarına baktığımızda erkek ve kadın olarak iki farklı cinsiyet görüyoruz. yazar ve şairlere bakınca orada da cinsiyetler dağılmış. yani birine iyi demek akıl, mantık ve bilim dışıdır. bilimsel çalışmalar tüm kadın ve erkeklerin üzerinde yapılsa ve bariz bir sonuç çıksa belki buna sığınabiliriz. fakat elimizde varsayımlardan başka bir şey yok. eğer dediğiniz doğru olsaydı tamirciler sadece erkek, tır şoförleri sadece erkek, yemek yapanlar sadece kadın ya da sadece erkek olurdu. yani sadece erkeklik ya da kadınlık başlı başına bir değer olamaz. buna katılırsınız katılmazsınız. kadınların detaycı olduğuna ben de inansam da ataerkil tolumda erkeklerin yaygın olarak yaptığı işleri kadınların da yapıyor olması onları bu işte bariz iyi yapmaz. aynı şekilde erkeklerin de yaygın olarak yaptığı işlerde erkek olarak bir kadından daha iyi olması beklenemez. %50 ihtimali bir yere çekmeye çalışmak da matematik dışı.
haklısınız ama bazı noktalarda aslında aynı şeyi söylüyoruz bence.. Ben de onu dedim tam olarak. Erkekler de yeterince odaklansalar en az kadınlar kadar bu işi iyi yapabilirler ama yaygın olan şey kadınların yapması. Genelde daha fazla pratik sahibi oluyor pek çoğu. Konuyla ilgili bilimsel bir araştırma yapılmış mı onu da bilmiyorum açıkçası şimdi bunu yazdıktan sonra küçük bir araştırma yapacağım ama sosyal yaşantı içerisindeki şahsi tecrübelerime dayanarak yaptım yorumumu daha çok. Mutlak doğru bu değil elbette ama benim gözlemlerim o yönde ki kadınlar tarif, betimleme gibi şeylerde daha detaycılar. BENCE bu da onları ilk yazımda da söylediğim gibi her ikisinin de ortalama bir makale yazarı olması durumunda karşı cinsin önüne geçiriyor.

Bunun cinsiyetçi olup olmadığı konusunda ise şüpheliyim ama bu başka bir günün tartışması çünkü bence ucu non-binary mevzusuna kadar gider. Doğumdan ve biyolojiden gelen özellikleri de istersek reddedebiliriz.. Reddedenler de var keza ama ben o gruptan değilim.. Herkesin sınırları bir yerde bitiyor. Benimkisi de burada bitiyor. Her iki cinsiyetin her beceri konusunda tamamen eşit olduklarını da düşünmüyorum ve farklılıkları ortaya koymak bana cinsiyetçi tanım çerçevesine girmiyor gibi geliyor ama tabi ki karşıt görüşü de dinlemeye hazırım.