kadın yazarın daha iyi olduğuna inanmak cinsiyetçilik ve pozitif ayrımcılık olarak kabul edilebilir. çünkü bunu ne kadar inkar edersek edelim bir şeyleri cinsiyete mal etmek cinsiyeçilik oluyor bu tanımı ben bulmadım. piyasadaki iyi sitelerin editör ve yazarlarına baktığımızda erkek ve kadın olarak iki farklı cinsiyet görüyoruz. yazar ve şairlere bakınca orada da cinsiyetler dağılmış. yani birine iyi demek akıl, mantık ve bilim dışıdır. bilimsel çalışmalar tüm kadın ve erkeklerin üzerinde yapılsa ve bariz bir sonuç çıksa belki buna sığınabiliriz. fakat elimizde varsayımlardan başka bir şey yok. eğer dediğiniz doğru olsaydı tamirciler sadece erkek, tır şoförleri sadece erkek, yemek yapanlar sadece kadın ya da sadece erkek olurdu. yani sadece erkeklik ya da kadınlık başlı başına bir değer olamaz. buna katılırsınız katılmazsınız. kadınların detaycı olduğuna ben de inansam da ataerkil tolumda erkeklerin yaygın olarak yaptığı işleri kadınların da yapıyor olması onları bu işte bariz iyi yapmaz. aynı şekilde erkeklerin de yaygın olarak yaptığı işlerde erkek olarak bir kadından daha iyi olması beklenemez. %50 ihtimali bir yere çekmeye çalışmak da matematik dışı.
çok çok iyi erkek yazarlar var ama iş tecrübesi nispeten az ya da profesyonel olarak bu işi yapmayan ortalama bir kadının, aynı şartlardaki ortalama bir erkekten daha iyi yazdığını düşünüyorum ben. O yüzden bana çok saçma gelmiyor bu şekilde pazarlanması. Kadınlar daha detaycılar, genelde de bu tip işlerde daha itinalılar. Kısacası pozitif bir ayrımcılık olduğunu DÜŞÜNMÜYORUM. Bence gerçekten kadınların bu işte genelde daha iyi olduğusöylenebilir ama aynen çok iyi bir erkek yazar olabileceği gibi, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir kadın da olabilir. Yalnız başına işi alabilmesi için yeterli bir nitelik değil.