ModaMarka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
size anlatılan yada bu şekilde inanmayı siz seçiyorsunuz ön yargı yapıyorsunuz şuan üzücü inanın. siz bana görev verildiğini mi gördünüz böyle söylüyorsunuz şahsım vijdanen harekete geçmiş arkadaşlarımla neler yapabiliriz nasıl faydalı olabiliriz diye bir istişare sürecinden sonra gençlere, yarıma muhtaç ailelere bu şekilde yardım kolları oluşturup kendimiz yapıyoruz. kimse bize gidin gençleri toplayın bize tapsınlar demiyor kimse bize gençleri insanları getirin ayrı bir din kuralım demiyor lütfen hakkaniyetli bir şekilde sorun ben size neler yaptığımızı anlatayım yolunuz düşer mi bilmiyorum gebzedeyiz buyrun bir çayımızı için bakın herkes ferdi olarak inancının gereği insanlara nasıl faydalı olabilirim diye kendi çapında iyilik oluşturuyor.
Bende cahiliye dönemimde bu tarikatların ve cemaatlerin içinde bulundum. Zamanında çoğunuz fethullah gülen cemaatine tabiidiniz. Cübbeli ahmet bile hepsi her fırsatta onlara saygı sevgilerini iletirdi. Malum 15 temmuz sonrası nurcular parçalandı ve küçük cemaatlere ayrıldı. Sizin de büyük ihtimalle geçmişinizde bir yeri var. Çünkü fethullahçılar modern görüşlü, modern giyimli, sakal traşlı ılımlı islam modelinde takılıyordu.
İşin temelini anlattıktan sonra 15 temmuz sonrası oluşan boşluğu iyi değerlendirenler kendi cemaatlerini kurdular. Öyle ki çoğu devlet yani belediye destekli ilerliyor. Benim tanıdığım biri var, hiç bir şeyi yokken şu an üzerine kayıtlı lüks araba var ve yaşantısından aylık iyi para kazandığı ortada. Sorsan Allah rızasını gözetiyor, vaazcı.
Sonuç olarak siz bir çıkarımız yok diyorsunuz ama maddi çıkarınız olmasa bile sizi dinleyen gençlerin sizin gibi olmasını istiyorsunuz. Bu vesileyle hem ego tatmini hemde alacağınız sevap komisyonlarıyla cenneti isteme gayeniz sizi güya "karşılıksız" yaptığınız bu işe itiyor. Gerçekten objektif düşünseniz tamamen çıkar amaçlı bu işi yaptığınızı göreceksiniz...