sitekurx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uyarılara kulak vermen lazım genç kardeşim
Büyük ihtimal banka hesabı da sizin değil, ailenizin ise daha da büyük sıkıntılar kapıda
Forumun Bilişim Hukuku bölümüne göz atmanı tavsiye ediyorum
Vergi işleri asla hafife alınmamalıdır, hayatını mahveder
Büyük cezalar alacağın kesin, çünkü birçok kişi bu şekilde forumda dert yanıyordu
Şirket açmak şart fakat bu da yetmiyor, şirketin masrafları ayda bağkur hariç 3 bini geçer, bağkur ile 7 bini bulur
Ayrıca gider yazmakta zannedildiği gibi değil, fatura alman lazım yada gider pusulası gerekir.
Diğer yanlış bilinen ise şirkete bir telefon vs alım gider yazıldığında, tamamının devlete verilecek kısımdan silinecek zannedilmesi
Fakat olay şu şekilde, siz 10.000 TL telefon aldınız şirkete kaydedildi. Bu telefonda 3 yıl amortismana bölünür yani 3 yıl şirket açık kalacak, para kazanacak
Yılda 3.300 TL gider oluşur, bunu 12 aya bölerek her ay giderleştirilir, yani devede kulak, bitmiyor, siz telefonu 10.000 TL ye aldınız, vergi diliminiz %25 bu durumda 7.500 TL si sizden çıkan para, devlete vereceğiniz 2.500 TL yi kurtarmak için bu kadar zahmet.
bilmedigimden soruyorum hocam ; şahıs şirketi için mi bu söylediklerin?yani üstde arkadaşa şahıs şirketi kurması söylenmiş,sen de bunları söylemişsin de.dikkatimi çekti,telefon alma ve yıl kullanım zorunlulugu filan mı var diye merak ettim.ben de bu ara şahıs şirketi açmayı düşünüyorum da,detayları henüz araştırmadım