Öncelikle geçmiş olsun hocam.
Zaten söylediklerini yapsanız dahi cebinizden nerden baksanız amcanın istediği fiyatlara yakın fiyatlar çıkacaktır. Çarptığınız araç ney bilmiyorum fakat malum ülkemizde araç fiyatları ortada. Bu durumda en mantıklı yol sizin için dava olarak gözüküyor.
Siz hatalı olduğunuzu bilerek karşı tarafa bir adım atmışsınız fakat karşı tarafın aklına girilmiş gibi duruyor. Bu durumda bırakın kendileri uğraşsın. Zaten yapacaklarınızı söylediğiniz şeyler 850.000 TL tutuyor. Mahkemenin sonuçlanması 2-3 yıl sürecek o para pul olacak. Üstüne aracın yapılmasını bekleyecekler yada perde ayrılırsa aracın ücretinin ödenmesini bekleyecekler. Anlayacağınız daha çok para alabilmek için 2-3 yıl uğraşmak zorunda kalıp sonunda alacakları miktarı da enflasyona yedirecekler.
Tabi daha önce böyle bir durum başıma gelmedi, poliçeniz hangi durum için tam olarak ne kadar ödeme yapıyor bilmiyorum fakat kendimi sizin yerinize koyduğumda izleyeceğim yol bu şekilde olurdu. Sizde mutlaka bir avukata ve sigortacıya durumu anlatıp danışın derim.