size anlatılan yada bu şekilde inanmayı siz seçiyorsunuz

ön yargı yapıyorsunuz şuan üzücü inanın. siz bana görev verildiğini mi gördünüz böyle söylüyorsunuz şahsım vijdanen harekete geçmiş arkadaşlarımla neler yapabiliriz nasıl faydalı olabiliriz diye bir istişare sürecinden sonra gençlere, yarıma muhtaç ailelere bu şekilde yardım kolları oluşturup kendimiz yapıyoruz. kimse bize gidin gençleri toplayın bize tapsınlar demiyor kimse bize gençleri insanları getirin ayrı bir din kuralım demiyor

lütfen hakkaniyetli bir şekilde sorun ben size neler yaptığımızı anlatayım yolunuz düşer mi bilmiyorum gebzedeyiz buyrun bir çayımızı için bakın herkes ferdi olarak inancının gereği insanlara nasıl faydalı olabilirim diye kendi çapında iyilik oluşturuyor.
Yanlış bilmiyorsam ülkemizin büyük bir çoğunluğu tarikatlere bağlı iddiasında bulunuyorsunuz. Aynı zamanda kimsenin hiçbir çıkarı olmadan insanlara yardım edildiğini, gençleri maddi/manevi desteklediğinizi iddia ediyorsunuz. İddianıza göre ülkenin büyük bir çoğunluğu bu tarikatler ile ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyorsa bu kadar insan nasıl sefalet içerisinde oluyor? Son yıllarda ekonomik sebepler dolayısıyla intihar vakalarının oldukça arttığına dair akademik çalışmalar bile mevcut. Aynı zamanda ülkenin yarısı manevi olarak kötü durumda olan az sayıda insana destek çıkıyorsa, ülkede neden suç oranı ve toplumsal yozlaşma oranında artış var? Her gün cinayet, hırsızlık, darp vb. birçok küçük sayılamayacak sayfalarca suç haberi yayınlanıyor. Madem bu alanlarda karşılıksız ve üst düzey performans gösteren ve neredeyse iki kişiden birinin dahil olduğu tarikatlerimiz mevcut. Neden ülke bu halde? Gerçekten bu destekler anlatıldığı gibi yapılmıyor mu? Yoksa aslında yapılıyor da içi boş, işe yaramaz faaliyetler olduğu için işlevsel mi olmuyor? Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.