oooo... tam forumdan kovulmalık bir post olmuş. muhalif kişilik gereği hemen atlayayım....
öncelikle Atatürk olmasaydı olurduk olmazdık tartışmaları anlamsız geliyor, onu diyeyim. 1920-1930 arasını yaşayan nesiller için evet ama bizim haberimiz bile olmazdı. tabii ki gelip buralara çökerlerdi ama daha çok sömürgevari bir statüde olurduk. buralarda ne olduğunu boşver, birkaç sömürge örneği vereyim ben.... Hindistan, Fas, Kuvey afrika ülkeleri... şimdi aranızda londra'ya ve paris'e giden oldu mu ? londra'da havaalanına inince beyaz tenli insan bulamıyprsunuz. Nerede bu filmlerde gördüğümüz ingilizler yahu diyorsunuz... uçağın kapısını açan sarıklı, pasaport memuru sarıklı, en komiği de bavulunuzu arayan sarıklı... tüm londra hindistana gönmüş... ama garip bir şekilde... asimile olmuşlar publara gidiyor, bira içiyorlar. ama o aksanlarından, sarıklarından ve terliklerinden ödün vermiyorlar. Paris daha bir fransız bana göre. o malum giyim kuşam, burnu büyüklük.. ama sokaklarda koytu tenli afrikalılardan geçilmiyor. onlar ada asimile olmuş tabiii...
Yani demem o ki... şimdi burada "acaba şu işi mi yapsam, şu eb sitesinden kaç para kazansam" diyen arkadaşlar eğer Atatürk olmasaydı sanırım çoktan batıra sorunsuz bir şekilde göç etmiş olurlardı. Hayatları da daha güzel olurdu, orası kesin... Ama her daim garip bakışlara da maruz kalırlardı hayatlaı boyunca...
şimdi bana kişilik, benllik, ikinci sınıf vatandaşlık, kötü muamele konularında yazıp döktürmek için düşünmeye başlamış arkadaşlar bunları yapmadan bir soru sorayım...
insanların size beğenmeyen bakışlarla bakmalarının ardından üstü açık arabanıza binip havuzlu villanıza gitmek gerçekten kötü müdür ? haydi diyelim sizin için kötüdür, ya çocuklarınız için....
Atatürk'ün bu millet için yaptıklarını şahsen mucizevi olarak görmüşümdür hep. doğru insan, doğru zaman, elverişli şartlar... o konuyu ayrı tutalım... konuyu şuraya taşıyalım...
Acaba bugün yaşadıklarımızı yine yaşıyor olurmuyduk, yoksa batıdan istesek de istemesek de gelen medeniyet çerçevesinde birbirimize daha mı iyi davranırdık. Dayatma olsun olmasın batı tarafından zorla getirilen kanunlar sebebi ile (kıbrıs misali) daha mı saygılı ve uyumlu olurduk yoksa olmazmıydık...
Neyse arkidişler, kovulmadan susayım... Ama Atatürk'ün ve yaptıklarının önünde saygı duymamanın imkansız olduğnu bir defa daha belirtmek istiyorum ki kimse beni karşıt falan sanmasın...