CyRix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arı İşi başlı başına bir iştir Kayınpederim uğraşıyor yaklaşık 200 Kovan arımız vardı. Hergün gidip kontrol ediyor.Su olsun ilaclari olsun . Ana üretimini de kendi yapiyor Kara kapli defteri var zamani gelen kraliçeyi aliyor yeni kralice koyuyor kovana gibi.Bu yil Çok Asker arımız telef oldu .Şöyleki Biz Trakya da oldugumuz için Kırklarlareli Merkez olarak Karaçalı ve çicek balı ayçiçegi balından üretim yapiyor. Ay çiçeği için tarlalara yakın olan bölgeye taşıyoruz. Ama son 2 senedir. Tarlarla özellikle mısır ve aycicegine musallat olan tirtil ve haşereler yüzünden gündüz Drone ile ilaçlama yapiliyor.Buda Asker arilarin geri dönememesine sebeb oluyor.Asker mevcutdu bazı kovanlarda bayaği düsmüs.Şimdi 2 kovandan tek kovan yapip askerleri birleştircek.Kışa kuvvetli girebilisin. Arı kismi ile bilgilerim bu kadar.
Diger kısım Lavanta bahçeleri bizim burada çoğaldi hatta bir tanesi Tahtalardan yerler yapıp masa saldalye tarzi atmiş icine fotograf cekilmek icin girenlerde giriş ücreti bile aliyordu. Bulgaristan yolu üzerinde oldugu icinde insanlar duruyor görüyordu bu + kazanç sağlayabilir.Ama ülkede bişey üretmek emeklerin bu karşiligi alabilmek zor görüyorum.Hakkında hayırlısını diliyorum.
teşekkür ederim hocam yorumlarınız için. arılarla yıl boyu her gün ilgilenmek gerekiyor mu ? burda arıcılık yapan bazı kişilere soruyorum haftada 2 gün yeterli oluyor vs. diyorlar kafam karıştı açıkçası. tabii onların 30-40 kovan anca arısı var.