Hocalarım şimdi bizim köyde 30 dönüm kadar arazi var tek parsel halinde bir arazi. Daha önce ailemizde kimse çiftçilik yapmadı toprak işlerinden pek anlamıyoruz fakat hali hazırda köyde yaşıyoruz. Ben de bitkisel yağ üretimi yapmak istiyorum. sanki bu sektörde açık varmış gibi geliyor birde üretici olmak her zaman ilgimi çekiyordu. kendimce şöyle bir plan yaptım sizlere de danışmak isterim. Kosgebe başvurmayı da düşünüyorum bu konuda bilgi sahibi olan hocalarım yol gösterirse sevinirim.
1- lavanta yağı popüler bir yağ çeşidi ve bizim araziye uygunmuş. dikimini vs. öğrenip sezonu gelince 5 dönüm kadar ekilecek.
2- yağ çıkarma makinesi alınacak .
3- hasat mevsiminde toplanacak ürünlerin yağı çıkarılıp şişelenip satılmaya çalışılacak.
4- köylülerden yağı çıkarılabilen bitkielr alınacak (kekik, çörekotu vs.) onlarında yağı çıkarılacak satılacak.
5- tarlaya arı da koymak istiyorum ve aynı zamanda arıların balından da ek gelir elde etmek istiyorum 20 kovan arı almayı düşünüyüorum ilk etapta.
6- marka oluşturup bitkisel yağlar satılacak toptan verebilirsem toptan vereceğim. bal olursa balları da satarım ek gelir gibi.
sizce bu tarz bir iş benim tam zamanlı işim olabilir mi ? neler yapabilirim ? hayal edince çok güzel geliyor bana bir şeyleri kaçırıyorum muhakkak bu işin zorlukları sizce neler olabilir ? fikirlerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum.