aslında tüm simülasyon sizin düşünce yapınızın böyle oluşturulmasında tamam edilmiş oldu. İnsan bilmediğinin düşmanı
Öğrenmediği şeyin cahilidir
Burada bir fikir tartışması herkes konuşabilir ama bana kalıplaşmış siyasi sloganlarla konuşursanız bende haklısın der çekilirim kenara.
Fikir bilginin ve tecrübenin ön yüzüdür bunlarla konuşacaksak herzaman sohbete varım
Tarikatlar 2 kısma ayrılmıyor
nakşibendi tarikatlarının öğretilerinde hiç bir zaman devlete isyan yoktur devletin sistemine sızma gibi ajan yetiştirme gibi beyin kirletme yöntemleri yoktur bunlar sadece bilgisi olmayan haberlerden okuyan ve öyle miş gibi bilen insanların düşünceleridir sadece.
Bize fetö gibi bir yapı hazırladılar sağcıları dini yayıyorum diye ikna etti destek aldı, solcuları ben türkçeyi türklüğü yayıyorum diye ikna etti daha doğrusu her yönden her sistemden destek aldı.
Sonunda geldiği noktayı siz yada genel olarak insanlar, fetö tarikat tı parayı bulunca böyle oldu algısı ile inandırıldı. Oysa fetö ilk kurulduğundan bu yana bir istihbarat örgütü idi. Ve insanların dinen donanımı ilmi olmadığından herkesi kendine militan yaptı.
Nakşibendi tarikatinin bu sistemle yakından uzaktan aşağıdan yukardan alakası yoktur böyle bir insan toplama amaçları hedefleri yoktur.
nakşibendi tarikati insanların tamamen manen zaafımı güçlendirmek oda gelin bana bağlanın bana herşeyinizi verin diye ne bir sistem var nede istek
tek gaye allahın razı olacağı şekilde yaşamak ve insanlara her konuda faydalı olabilmek
allahı anlatmak ilim öğretmek iyi insan olabilmeyi öğretmek. Kullanılan ben değilim ama 100lerce gencin uyuşturucu alkol serserilik gibi eylemlerden kurtulduğuna gözümle şahit oldum oluyorum biz onlara gelin biz ne dersek itaat edin demeyiz zaten bunu dediğimizde itaat eden ahmaktır
siz belli ki bakşibendi tarikatini bilmiyorsunuz bilseniz emin olun şu cümleleri kuramazsınız
kalkıp fetö ile bir tutmak zaten bilgisizliktir
Öncelikle fetö ile bir tutmuyorum kesinlikle.
Biri tamamen siyasi resmi ayağı olan bir örgüttü yapılanması büyük oranda böyle başladı ve ilerledi, diğeri ise yeni yeni bu yapıyı oluşturan güçlenmekte olan bir örgüt. Sırasını bekliyordu vakit yavaş yavaş geliyor. Siyasal ayağı her zaman vardı şimdi ise tamamen içine giriyor
Özellikle X kişisi ve yanındaki bir çok bakan olmak üzere bu değerli tarikatın çok değerleri üyeleri ve yöneticileri.
Sizi tamamen anlıyorum, emin olun sizin gibi bir çok kişi ile sohbet etme fırsatım oldu. Tamamen temiz niyetlerle, dini sorumluluklar ile bu yolda yürüyorsunuz. Bunda pek bir sorun yok, asıl büyük problem sizin sırtınızda yaşayan kanınızı emenler.
Bahsi geçen örgüt Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında dahi devletin kabuğu olmaya çalışmış, Atatürk gibi büyük bir deha sayesinde ezilerek saf dışı bırakılmıştır. Günümüzde bunu tekrar yapmayı deniyor bu ülke 1 Atatürk daha çıkarır yakında (!) Tabi diğer tüm ülke meselelerinin de etkisiyle
Liderinin ben mehdiyim diye çıkıp ülkeye karşı silahlı direniş gösterdiği, tarihi kirli bir örgütün, devletle işi yok demek sizin deyiminizle TAMAMEN BİLGİSİZLİKTİR.
Özet olarak çok sevdiğim bir söz vardır
"Dinini bilmeyen, yaşadığı şeyi dini zanneder"
Keşke herkes sizin kadar temiz tarikat üyesi olabilseydi