hayatımda gördüğüm en boş en manipüle edilmiş video bir de cinayeti ortaya çıkarmış gibi sunumu yok mu onca kerizin de vayy abi sen neymişsin diyerek heycanlanması

kurucusu müslüman bir türk genci, mahmhud efendi hazretlerine intisap etmiş sohbet derslerine katılmış islami bilgiler ve tasavvuf eğitimi almış birisi, bunu buradan alıp buradan milyar dolarlar tarikata akıyor diye pazarlanması dahice değil ama şeytanice buldum kitleleri düşmana çevir diğerlerini ötekilerştir. türkiyenin yarısı tarikata intisaplı ve insanlar mananen bir takım ibadet ve zikir yapma ihtiyacı hissediyor.
özet: kendim de bu tip gebzede bir dernek üyesiyim eğitim derneği, yaz aylarında liseli gençlerle aktivite yapıyoruz dini eğitim verip daha faydalı olabilecek ortamlar hazırlıyoruz gençlerin çoğu park köşelerinde serseri gibi takılmak yerine kişisel olarak kendilerine birşeyler katıyorlar. 25 günlük bir aktivitede minimum kendim organize ettiğim harcamalar kahvaltı gezi maç günleri hediye gibi harcamalar ortalama günlük 400 tl yi geçiyordu, biz bunu bazen cebimizden yetemediğimizde hayır yapmak isteyen insanlardan topladık ve karşıladık. şimdi ben indirme sitesi kurup bu gibi insalara hayır ve fayda sağlayacak işlere harcadığımda vayyy anasını teşkilata bak türkiyeden nelere para akıyor diye mi tepki vereceksiniz
yazım hataları için kusura bakmayın
Tarikatların 2 yüzü vardır
1) Sizin gibi insanları kullanarak ve gençlere imkanlar sunarak büyük kitlelere ulaşan "Sözde" faydalı kuruluşlar.
2) Büyük kitlelere ulaşmış ve dolayısıyla maddi, manevi güc ve gelir için bir çok yöntemi, kişiyi elinde tutan bir terör örgütü.
(Silahlı terörden bahsetmiyorum)
Bahsettiğiniz şekilde hizmet veren bazı kitlelere faydası olan bir çok tarikat üyesi gördüm, tanıdım, duydum...
Siz her ne kadar iyi bir şey yapıyor olsanızda temelinde bu örgütlere kaynak sağlıyorsunuz. Fetönün zamanında gençleri okunması, kalacak yerler sağlaması, gerektiğinde maddi yardımlarda bulunmaları vb. Buna en güzel örnek denilebilir.
Sistemde yaralı bir yer varsa bu örgütler bu yarayı kısmen sararak insanları kendilerine bağlayıp mümkün olduğunda kullanılırlar.
Fillerin eğitilmesinde kullanılan çukurdan kurtarma olayının birebir aynısını yani. (Efsane olabilir

)