amedxalo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım sen neden bahsediyorsun?. Yasalara aykırı bir şekilde sözleşmeler düzenlenmiş. Bunun üstüne birde maddi manevi tazminat davası mı açılacak diyorsun?. Ben tüketici hakem heyetine başvuruyorum. Savunmalarını heyete yaparlar. Sonuç çıktığı zaman da burada yayınlarım. Diğer mağdur tüketicilerde konuyu göstererek modlardan yardım isterler.
Gerçekten Anayasa’nın 12. maddesinde; herkesin kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez ve vazgeçilmez temel hak ve hürriyetleri haiz olduğu belirtilmekle birlikte 48. maddesinin birinci fıkrasının ilk cümlesinde (Herkes dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir.) herkesin istediği alanda çalışma ve sözleşme serbestisinin bulunduğu kabul edilerek irade özerkliği ve sözleşme serbestisi ilkeleri benimsenmiştir. (6) Anayasa açısından sözleşme serbestisi; Devletin, kişilerin diledikleri hukuki işlemleri yapmasını ve sonuçlandırmasını sağlaması, bu bağlamda hukuki işlemleri gerçekleştirmeye yönelen iradelerini geçerli olarak tanıması, gerçekleştirilen işlemlerin hukuk dünyasında sonuç doğuracağını ilke olarak benimsemesi ve koruması demektir.

Bu yüzden her web sitesi'nin kendine ait bir sözleşmesi var yoksa ozmn trendyol daki ve hepsi burada vs 2 sininde sözleşmeleri birbirinden çok farklı en basit örneği verdim yani istiyor sanız inceleyin ve 1 hafta dır da kendi web site sözleşmemi hazırlıyorum en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum umarım bu yazdıklarım size ışık olur hocam çünkü mahkemeyi kayıp ettiğiniz an karşı tarafın size tazminat davası açması bir o kadarda yüksek ihtimal 1 TL olan avukat ücreti 4 5 TL gösterilir ve diğer dosya ıvır zıvırlarını saymıyorum bile