İFA KAVRAMI: Borç ilişkisinin konusu olan edimin borçlu tarafından alacaklıya karşı gereği gibi yerine getirilmesi suretiyle borç ilişkisinin sona ermesidir. Ben bu arkadaşa tüketici hakem heyeti için başvuracağım. Fakat benim ek olarak söylemek istediğim. Burada bir hukuksuzluk yapılıyor. r10.net kullanıcıların zarar görmemesi için bu ve benzeri sözleşmerleri içeren firmaları uyarmalı ve cezayi yaptırım yapmalı. Vermiş olduğunuz örnekte. Kişi eğer sizin sunucunuzda illegal bir iş yapıyorsa sunucuyu kapatma,askıya alma ve hizmet vermeyi iptal etme hakkı sizdedir. Sunucuyu kullandığı esnada tüm yasal sorumluluk sunucuyu satın alan kişidedir.
Biraz empati yapmanız açısından örnek vereceğim.
Datacenter ile bir anlaşma yaptınız. 1 yıllık parasını peşin ödediniz. 1 2 gün sonra o firmayla çalışmak istemediniz ve firma size paranızı iade etmeyeceğim. Edersem de %75'ini iade edeceğim ve "x para" olarak iade edeceğim. Bu x parayla sakız bile alamazsınız fakat benimle çalışmak istemesenizde hosting vs. alabilirsiniz. dese ne dersiniz?.
Merhaba,
Datacanter hiçbir şekilde iade sunmaz. Hizmet alır, ödemenizi yapar, kullanır yada kullanmazsınız, bu sizi ilgilendiriyor Datacenter buna asla takılmaz. Önceden inceleyip yada fikir almak, araştırma yapmak sizin sorumluluğunuzda. Sonuçta siz kendi hür iradenizle bu ürünü alıyorsunuz. Fakat; üründe bir kusur, problem, verilen hizmette eksiklik var ise düzeltmesini, düzeltilmez ise iade istemek en doğal hakkınız. "işi eğer sizin sunucunuzda illegal bir iş yapıyorsa sunucuyu kapatma,askıya alma ve hizmet vermeyi iptal etme hakkı sizdedir. " bunu maalesef firmalar tek tek takip edemezler, zaten onların da sorumluluğunda değil. Cihaza ek vpn kurulur gene erişim yapılır. 1 ay hizmet aldım bitti diyerek bir gaye yok maalesef, 5 yıl veri saklamak zorunda her firma, bugün baktığınızda 3 sene önceki dosyalar bile geliyor.