Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alkol içince medeni olduğunuzu mu sanıyorsunuz hala hocam cidden?
100 yıl ileridelerse Türkiye'nin kuruluşundan bugüne yapılan hatalar nedeniyle 100 yıl gerideyiz. Ama ahlak ve medeniyet olarak bizden ileride değiller.
alkol kültürün bir parçasıdır, kişisel bir tercihtir. kimse bu konuda yorum bile yapamaz. ağzı ile içen ile ilgili bir sorun yok.
3-5 ayarsız ölçüyü kaçırınca genelleme yapıp tüm alkol içenler için medeniyetsizlik olarak yorumlayamazsınız. varsa adli bir olay, yargı gerekli cezayı verir ve konu kapanır. genelleme yapacaksak taş üstünde taş kalmaz.

ahlak ve medeniyet konusunda elbette batıdan alacağımız çok örnek var. yoksa bu kadar yolsuzluk, cinayet, adam yaralama, kutuplaşma, fırsatçılık, aile içi şiddet, toplumsal sorunlar vs bu kadar fazla olmazdı.
ülkenin gündemi 24 saate sığmıyor bile.