karakter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık olarak 10 yıldır çeşitli sektörlerde IT olarak çalıştım radiolink gibi sorunlu sistemleri rafa kaldırmak en mantıklısı diye düşünüyorum, lokasyon olarak birbirine yakın olanlar için fiber kablo ile switchleri bağlamak iyidir, eğer lokasyon uzaksa da metro internet tercih edilmelidir.

Firewall olarak uzun süredir sophos kullanıyorum 5 ayrı lokasyonda vpn ile bağlantı sağlıyorum ve yönetiyorum kobiler için kullanılabilir ama büyük firmalarda kullanıma hazır olmadığını düşünüyorum (en azından şimdilik)

Nas cihazı için Qnap ve Synology dışına çıkmak bana pek mantıklı gelmiyor data boyutunuza ve ilerleyen zamanlarda ne kadar data barındıracağınızı hesaplayarak 2 ve 4 slotlulardan alabilirsiniz.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Radiolink diye birşeyin varlığından bile haberim yoktu kim bilir daha bilmediğim neler var
Sistem benim içimi görüyor binaları ayıran sadece yol var kablo çekmektense çatılara cihazları yerleştirmişler net görüyor birbirlerini, kurulumu yapan kişide destek veriyor. 6 aydır sadece bir kez sorun çıkardı oda kablodan kaynaklı ezilmiş
Firewall sophos kullanıyoruz youtube'dan video playlistleri izliyorum kullanımını kavramak için, kurulum yapamasam bile mac block falan koydum bekçi gece işini yapmıyordu yoksa
Nas olarak Qnap cihazlar daha hakim sektöre sanırım ondan alıp arkaya bakmamak en iyisi gibi geliyor.

PDKS, Kamera sistemleri, Firewall, Network gibi konularda araştırmaya devam ediyorum hatta Active Directory öğrenmeye başladım