webkolikabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlamayın ama bu şekilde Kur'an ayetlerini anlayamazsınız. Sadece meal okuyanların çoğunluğu ateist oluyor. Kuranda ayetlerinin farklı farklı manaları vardır. Allah Azze ve Celle kelamından sonsuz mana çıkacak şekilde her asıra uygun şekilde indirmiştir. Yani Bu ayeti anlamak için önce şuna bakmak lazım. Siyak ve Sibakına bakılır. Daha sonra kime indi hangi olaydan ötürü indi. Bu ayet müteşabih ayet mi manası kapalı mı? Muhkem ayet açık ayet mi ? Yoksa meal okuyarak sizin bu şekilde hüküm çıkarmanız Ehli Sünnete uygun değildir. Çünkü bir insanın hüküm çıkarması için onun müçtehid olması gerekir. Yani Kuranı tamamını bilecek bütün hadislere ve siyeri nebiyi bilecek ayetlerin nuzül sebeplerini bilecekte anca o şekilde onlarda bu asırda yoktur. Allah Azze ve Celle Kuranda ki sonsuz manayı her asırın idrakine uygun açıklamak için alimleri müçtehidleri asfiyaları evliyaları göndermiştir. Mesela Ahmed ibni Hanbel imamımızı 1 milyon hadis şerif biliyor aynı zamanda hafız İmam Azam takribi 500 bin hadis biliyor aynı zamanda hafız. Allah Azze ve Celle Peygamberimizi niye gönderiyor amel olarak bize örnek olsun Kuranın cisimleşmiş halidir. Allahın esmaları onda en çok tecelli eder. Aynın bunun gibi Kuranın sonsuz manalarının açılması için Müffessirlere ve Alimlere ihtiyaç vardır Allah Kader planında onları uygun şekilde her asırda göndermiştir. Yoksa meal okuyup bu dini ben anlarım diyorsanız çok afedersiniz mümkün değil. Daha Arapça okuyamıyoruz hocam biz Vesselam.
Selam olsun,

Bak işte yine neden mezheplere karşıt olduğumu gösterdin.
Bu yazdıklarını Kuran değil mezhepler söylemekte.
Tam bu nedenle mezheplere karşıtım.

Ben Allah diyor ki diye Ayet yazıyorum ama karşısına mezhep açıklamalarını yazıyorsunuz.

Allah diyor ki; "Anlayasınız diye Kuranı detaylı ve açık indirdim."

Mezhepler diyor ki yada dedirtiyor ki hayır anlayamazsın öyle kolay değil.
Yahu Allah detaylıca indirdim diyor?
Mezhepler diyor ki e şunu nasıl yapacaksın Kurandan bul!
Kime kafa tutuluyor bana mı Allaha mı?
Detaylı ve Açık indirdiğini söyleyen Allah.

Açık açık denilsin o zaman Allah yalan söylüyor açık ve detaylı bir kitap değil anlamak kolay değil.
Bunu dediğinizde sizin fikriniz der susarım.