Size de selam olsun,
Avrupa'nın bir çok şehrinde de bu şekilde yasaklamalar mevcuttur.
İSVİÇRE: Gece 22.00-06.00 arasında market ve büfelerde alkollü içki satışı yapılmıyor.
ALMANYA: Sokakta içki içenlere para cezası uygulanırken, bazı bölgelerde gece saatlerinde içki satışına yasak getirilmiş durumda
FRANSA: Birçok kentte saat 21.00'dan 05.00'a kadar sokakta alkol tüketimi belediye meclisi kararıyla yasak.
KANADA Ontario Eyaletinde 09.00-22.00 arası satış yapılıyor. Pazar günüyse 11.00-18.00 arası satış yapılıyor
ABD : Yüksek alkollü içkiler pazartesi cumartesi 09.00-24.00 arası satılıyor. Pazarları ise satış saatleri 9.00-21.00 ABDde alkol satışıyla ilgili kurallar eyaletten eyalete farklılık gösteriyor.
İSVEÇ: 19.00-10.00 arası satış yapılmıyor. Cumartesi 15.00e kadar satış yapılıyor. Pazarları ise alkol satışı yok.
RUSYA: 23.00-8.00 arasında içki satışı yasak
İSRAİL: Bar ve Restaurantların dışında 23.00 ile 06.00 arasında içki satışı yasak.
İNGİLTERE: İrlandada olduğu gibi sokakta içki içme yasağı bulunuyor. Devlete ait kanallarda içki reklamı yayınlamak yasak.
Bu yukarıdakiler küçük ülke o zaman.
Bilmeden konuşmamanızı ve kendinizi rezil etmemenizi tavsiye ederim.
Park, piknik, mesire alanlarında alkol içilmemesi için İstanbul'da alınan kararı destekliyorum.
Selam olsun,
Karşınızdakini rezillikle suçlamadan önce okuduğunu anlama faziletini göstermeniz daha hoş olacaktır.
Kanunsuz bir yaşamdan bahsetmiyorum.
Mevzu özelinde yasaklamaların anlamsızlığının vurguluyorum.
Bahsettiğiniz ülkelerde olan şeyler devletin düzenlemesidir, yasaklaması değil.
Düzenleme ile Yasaklama farklı şeylerdir.
Benim ilk mesajımda yazdığım "devlet insanların huzurunu sağlar" ve "denetler" dememdeki olay yani.
Alkol tüketen bizlerin bu hakkını koruduğu kadar alkol tüketmeyen insanların da haklarını korumalıdır.
Evet, piknik yerleri, plajlar sadece alkol tüketen insanlara ait değil ama sadece tüketmeyenlere ait olduğunu kim üfürüyor?
İşte o örnek verdiğiniz ülke ve şehirler yasak değil düzenleme yaparak şu saatler, şu günler gibi iki tarafın haklarını korumaktadır.
Avrupanın gitmediğim şehri kalmadı bakınız ülkesi demiyorum.
Düzenleme farklıdır ve lazımdır ama yasak yetersizlikten gelir.
Kim diyor ki hastanede, araçta, trafikte, insanların evinin önünde alkol içilsin?
Bunlar üzerine konuşulmayacak genel kurallardır.
Avrupa'yı örnek veriyorsunuz madem o zaman istanbul'da şu saatler arası ve şu günler plajlarda ve piknik yerlerinde alkol tüketimi sınırlandırılmıştır diye ortaya çıkacaksınız.
Eğer amaç takiyecilik yapmak değilse.