Baris13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İSVİÇRE: Gece 22.00-06.00 arasında market ve büfelerde alkollü içki satışı yapılmıyor.

ALMANYA: Sokakta içki içenlere para cezası uygulanırken, bazı bölgelerde gece saatlerinde içki satışına yasak getirilmiş durumda

FRANSA: Birçok kentte saat 21.00'dan 05.00'a kadar sokakta alkol tüketimi belediye meclisi kararıyla yasak.

KANADA Ontario Eyaleti’nde 09.00-22.00 arası satış yapılıyor. Pazar günüyse 11.00-18.00 arası satış yapılıyor

ABD : Yüksek alkollü içkiler pazartesi cumartesi 09.00-24.00 arası satılıyor. Pazarları ise satış saatleri 9.00-21.00 ABD’de alkol satışıyla ilgili kurallar eyaletten eyalete farklılık gösteriyor.

İSVEÇ: 19.00-10.00 arası satış yapılmıyor. Cumartesi 15.00’e kadar satış yapılıyor. Pazarları ise alkol satışı yok.

RUSYA: 23.00-8.00 arasında içki satışı yasak

İSRAİL: Bar ve Restaurantların dışında 23.00 ile 06.00 arasında içki satışı yasak.

İNGİLTERE: İrlanda’da olduğu gibi sokakta içki içme yasağı bulunuyor. Devlete ait kanallarda içki reklamı yayınlamak yasak.

Bu yukarıdakiler küçük ülke o zaman.

Bilmeden konuşmamanızı ve kendinizi rezil etmemenizi tavsiye ederim.

Park, piknik, mesire alanlarında alkol içilmemesi için İstanbul'da alınan kararı destekliyorum.
Tam aradığım cevap ya. Teşekkür ederim. Yok büyük ülkeymiş yok oymuş buymuş diye millet nasılda sallıyor cahil cahil. Bu arkadaşlar o büyük dediği ülkelerde yerlere çöp atmanın hatta tükürmenin bile yasak olduğu yerler olduğunu bilmiyor. Bir arkadaş Tekirdağlıyım demiş burada öyle şeler olmuyor demiş, Bende 28 yaşındayım halis mulis Tekirdağdayım, kendimde alkol kullanıyorum ve neredeyse 2 akşamda bir kullanıyorum ama bu kararı destekliyorum. Alkolü uyuşturucuyu alan mevzu çıkaracak yer arıyor. bazı arkadaşlar 50 haneli köylerinin dışını görmedikleri için heryeri aynı sanıyorlar. İnsanları rahatsız etmek özgürlük olmamalı bir ülkede. Gayet yerinde bir karar.