Sonuna kadar herşeyi okudum okurken kendimi sizin yerinize koydum hocam şuan bende bir yerde çalışıyorum ama hammal olarak çalışıyorum asgari ücret alıyorum asıl mesleğim tamirci ve beni bakım atölyesine vermiyorlar her gün işi birakacam diyerek 5 ay geçti gerçekten zoruma gidiyor böyle olması 8 saat çalışıyorum günde 5-6 tane tır yüklüyorum ama kimse tinlamiyor beni birde müdür bizim aile dostu gibi birşey hep gördüğümüz kişi yane abi dediğim biri müdür yardımcısı şef aynı şekilde abi dediğim kişi tabi hiç öyle diyolog kurmuyorum selam dahi vermiyirum açıkçası sırf yalaka olarak gozikmiyim diye kendileri muhatap oluyor benle fabrikada en düşük maaş biz alıyoruz asgari ücret buda benim zoruma gidiyor orda çalışan arkadaşlarımın 4-5 tanesi hariç kimsenin paraya ihtiyacı yok hepsinin evi var kirada tarla bağ bahçe gözüm yok kimsenin malında Allah daha çok versin fakat köle gibi olmuşlar hepsi yalaka hepsi kopalik peşinde kim kimin ayağını kaydirirsa olmuş ama oluyor hocam kimse kimsenin iyi bir yere gelmesini istemez emin olun sizden bir çıkar bir yalakalık görmedikleri için olabilir yapmamış olabilir çok çalışanı umursamazlar zaten yane kendinizi gerçekten kötü hissediyorsajiz birde madi durum el veriyorsa bırakın hocam onlar kaybetsin yurt dışına gidin değerinin fazlasını hakinin fazlasını alırsın burada insanlar hep çıkarcı yobaz tanıdık olursa hesabı yapıyorlar ve babanız 29 yıl emek vermiş üstelik keşke benim yurt dışı fırsatım olsa ya bırakın yurt dışı fırsatı kendi işimi kurma fırsatım günlük 100 TL kazansam yeter hocam siz siz olun benim gibi kimseye köle gibi çalışmayın bence sağlığınız dan önemli değil fırsat varken umursamayin kendinizi iyi dinleyin ve kararınızı verin ay sonuda geliyor ona göre hareket edin valla öyle fırsat varsa benide yurt dışına götür ben orda koleligimi sana yapsamda zoruma gitmez çünkü bir gelecek var en azından hocam lütfen sözlerimi dikkate alın kendinizi ezdirmeyin gerekeni yapın ben mecburum diye duruyorum inanın 1 dakika durmam inşallah güzel karar verirsiniz bilgilendirirseniz sevinirim hayırlı huzurlu gecelerimiz olsun.